Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
Σημαντική Eπίσκεψη 22 Μasters Of Wine Στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε Αγορές Τρίτων Χωρών – ΚΟΑ Κρασιού, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) προσκάλεσε στη χώρα μας 22 ΜWs από την Βόρειο Αμερική και τον Καναδά, το χρονικό διάστημα από 20 έως 27 Απριλίου.

Οι ΜWs θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την πλούσια γκάμα των κρασιών Μπουτάρη μέσα από τις γευσιγνωσίες των κρασιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα της παραμονής τους.

Συγκεκριμένα θα δοκιμάσουν τα εξής κρασιά: Σκάλανι 2009, Φαντοξομέτοχο 2012, Ιουλιάτικο 2005, Μοσχοφίλερο 2012, Μοσχοφίλερο 1996, Rose Sec 2012, Φιλυριά 2008, Σημείο Στίξης Λευκό 2012, Νάουσσα 2009, Ξινόμαυρο Επιλεγμένο 2007, Grande Reserve 1997, Grande Reserve 1993, Grande Reserve 2001, Σαντορίνη 2012, Καλλίστη Reserve 2010, Vinsanto 2008 και Σαντορίνη 2008.

Ο τίτλος του MW δεν σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά είναι απόδειξη επιπέδου γνώσης, με MWs να εργάζονται σε κάθε πτυχή του χώρου, από πανεπιστημιακά ιδρύματα μέχρι νομικά γραφεία. Για αυτό τον λόγο η σπουδαιότητα της επίσκεψης των MWs σε μια χώρα ξεπερνά κάθε αντίστοιχη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα, προβλέπει ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές σε οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοποιεία στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Βόρεια Ελλάδα και την Σαντορίνη. Πιο αναλυτικά, θα γίνουν επισκέψεις σε Νεμέα, Νάουσα, Επανωμή, Αμύνταιο, Αττική και Σαντορίνη, ενώ θα γίνουν εκτενείς παρουσιάσεις των κρασιών κάθε περιοχής της Ελλάδας που δεν θα επισκεφτούν. Η επιλογή των παραγωγών έγινε με βασικό κριτήριο την υψηλή ποιότητα των κρασιών.

Ο ΟΠΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, επιλέγοντας με προσοχή τους συνεργάτες του, έχει επιστρατεύσει τον (μοναδικό) Έλληνα Master of Wine και Πρόεδρο του WSPC (Επαγγελματικού Κέντρου Οίνου και Αποσταγμάτων) - κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, ο οποίος έτσι επιτυγχάνει να υλοποιήσει την από χρόνια διατυπωμένη πρόταση του για αυτή την επίσκεψη και θα συνοδεύσει τους 21 συναδέλφους του.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΟΑΟ, κ. Μάρκος Καφούρος, δήλωσε ότι: «ο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει τεράστιο έργο και συλλογική δουλειά και η επίσκεψη των MW έρχεται να επισφραγίσει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια αυτή. Ένα μεγάλο καλωσόρισμα από όλους μας για τους κορυφαίους του παγκόσμιου οινικού γίγνεσθαι, οι οποίοι πιστεύω ότι θα εντυπωσιασθούν τόσο από τις ομορφιές όσο και από τον οινικό χάρτη της χώρας μας και θα έχουμε την ευκαιρία να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οινοπαραγωγής που είναι μοναδικά και ποιοτικά. Την ξενάγηση στην Ελλάδα και τα κρασιά της θα πραγματοποιήσει, με σίγουρα άριστο τρόπο, ο μοναδικός Έλληνας MW κ. Κ. Λαζαράκης».

«Η επίσκεψη του IMW στην χώρα μας είναι μεγάλη ευκαιρία για το Ελληνικό κρασί και την Ελλάδα γενικότερα. Δηλώνει πως κανένας σημαντικός στον παγκόσμιο χώρο του κρασιού δεν έχει πια δικαίωμα να αγνοεί το στίγμα μας. Από την άλλη, πρέπει να δείξουμε πως δεν είμαστε απλά διαφορετικοί αλλά και εξαιρετικοί», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης περιμένοντας με χαρά να καλωσορίσει τους συναδέλφους του στην αγαπημένη μας χώρα.

 
 
Τελευταία Ενημέρωση...
30 Χρόνια "Santorini Boutari"
Ένα «ταξίδι στο χρόνο» με 24 σοδειές «Νάουσσα Μπουτάρη».

H “Santorini Boutari” στην κορυφή του παγκόσμιου οινικού ενδιαφέροντος
Νέα διάκριση για το Οροπέδιο Μπουτάρη 2016
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη για ακόμα μια φορά στην κορυφή των προτιμήσεων!

Αρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development