Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
Μια πολύ σπάνια γευστική δοκιμή της Νάουσσας Μπουτάρη
 

Το WSPC (Wine & Spirit Professional Center), ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού WSET London (Wine & Spirit Education Trust), σε συνεργασία με την ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, στα πλαίσια του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος HESTIA - με γνωστικό αντικείμενο αποκλειστικά τον Ελληνικό Αμπελώνα, διεξήγαγε, για έκτη φορά Κάθετη Γευστική Δοκιμή Παλιών Εσοδειών αυτή την φορά όχι της τελευταίας δεκαετίας αλλά των τελευταίων 5 δεκαετιών!

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενούμε σήμερα τη ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, τη μόνη ελληνική οινοποιία που μπορεί να παρουσιάσει κρασιά 50 ετών! Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία στην Ελλάδα που να έχει την ιστορία, τις υποδομές και τη δυναμική να κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα πέντε δεκαετιών, σε κάθετη γευσιγνωσία.12 διαφορετικών κρασιών από την δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine και Πρόεδρος του WSPC, προλογίζοντας την εκδήλωση.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει για όλους εσάς μία σπάνια οινολογική εμπειρία. Τέτοιες κάθετες γευσιγνωσίες με κρασιά 5 Δεκαετιών συμβαίνουν μια φορά στα 10 χρόνια! Ξέρετε γιατί την κάνουμε αυτήν τη γευστική δοκιμή; Διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από αξίες, διάρκεια, ποιότητα, γιατί περνάμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα. Όλοι εμείς στην εταιρία Μπουτάρη δεν σταματάμε όταν βλέπουμε τσουνάμι μπροστά μας. Mια εταιρεία δεν γίνεται 132 ετών στην τύχη, χρειάζεται όραμα αλλά παράλληλα πολύ κόπο, πολύ πόνο και πολύ προσπάθεια ...»

Στην γευσιγνωσία συμμετείχαν ως δοκιμαστές περισσότεροι από 20 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι οίνου καθώς και 65 σπουδαστές των επιπέδων 3 και diploma του WSPC. Την παρουσίαση των κρασιών έκανε ο Διευθυντής Οινολογικού της εταιρίας Μπουτάρη, ο διακεκριμένος διεθνώς οινολόγος, Δρ. Γιάννης Βογιατζής, ο όποιος δήλωσε: «Η σημερινή οινογευστική περιήγηση στα κρυφά μονοπάτια του Ξινόμαυρου, στοχεύει αφενός να καταδείξει τις μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης του ξινόμαυρου και να ξεδιπλώσει την εξέλιξη των χαρακτήρων του μέσα από σπάνιες φιάλες που πηγαίνουν βαθιά στο χρόνο, αφετέρου, να γνωρίσει στους συμμετέχοντες  την οινοποιητική φιλοσοφία και τα ‘δεδομένα’ πίσω από τις ‘Νάουσες’ Μπουτάρη, παλαιότερες, νεότερες και προσεχείς.»

Τα κρασιά, με την σειρά που δοκιμάστηκαν, ήταν τα εξής: Νάουσα Μπουτάρη 2007, Πειραματικό Νάουσα Μπουτάρη 2007 terroir 1, Πειραματικό Νάουσα Μπουτάρη 2007 terroir 2,  Ξινόμαυρο Μπουτάρη 2003, Ξινόμαυρο Μπουτάρη 2001, Ξινόμαυρο Μπουτάρη 1994, Ξινόμαυρο Μπουτάρη 1993,  Ξινόμαυρο Μπουτάρη 1992, Νάουσα Μπουτάρη 1990, Grande Reserve 1987, Νάουσα  Μπουτάρη 1974, Νάουσα Μπουτάρη 1969.

Με την γευσιγνωσία αυτή αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά: οι δυνατότητες του Ξινόμαυρου να εξελιχθεί στον χρόνο, αλλά και η εξαιρετική τεχνογνωσία του οινολογικού τμήματος της Μπουτάρη που προέρχεται από τον συνεχή πειραματισμό τόσο στο κομμάτι της αμπελουργίας όσο και στο κομμάτι της οινοποίησης. Τα κρασιά ενθουσίασαν το κοινό όχι μόνο για την ποιότητά τους αλλά και για την εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα Πειραματικά Κρασιά και οι Παλιές Σοδειές πωλούνται στο κοινό απευθείας από την  εταιρία. Σήμερα, κυκλοφορεί στην αγορά η  Νάουσα Μπουτάρη 2007, ένα αντιπροσωπευτικό ποιοτικό ξινόμαυρο με τιμή λιανικής γύρω στα 7 ευρώ, που αξίζει να αγοράσετε και να το αφήσετε να παλιώσει για να το απολαύσετε στα καλύτερα του τουλάχιστον 10 χρόνια μετά!
 
 
Τελευταία Ενημέρωση...
30 Χρόνια "Santorini Boutari"
Ένα «ταξίδι στο χρόνο» με 24 σοδειές «Νάουσσα Μπουτάρη».

H “Santorini Boutari” στην κορυφή του παγκόσμιου οινικού ενδιαφέροντος
Νέα διάκριση για το Οροπέδιο Μπουτάρη 2016
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη για ακόμα μια φορά στην κορυφή των προτιμήσεων!

Αρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development