Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
Οινοποιείο Μαντινείας

Από που κατάγονται οι αγαπημένες σας απολαύσεις...από τους αμπελώνες Μπουτάρη στην Πελοπόννησο!

Το οινοποιείο της εταιρίας βρίσκεται στη Μηλιά, 8 χλμ από την Τρίπολη. Είναι από τα παλαιότερα οργανωμένα οινοποιεία και η παρουσία του αποτέλεσε οδηγό στη διάσωση και επέκταση της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Η επέκτασή του τα τελευταία χρόνια και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του, βαδίζουν παράλληλα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρίας στη ζώνη και εκφράζουν τη φιλοσοφία της σε θέματα ποιότητας. 

Τοποθεσία
Στην ιστορική περιοχή της Μαντινείας βρίσκεται το Οινοποιείο Μπουτάρη. Η σχέση της Μαντινείας με την αμπελοκαλλιέργεια είναι το ίδιο παλιά με την ιστορία της, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή και φυσικά από το «κλήμα του Παυσανία», το παλαιότερο ίσως αμπελόκλημα στον κόσμο. Εκεί το 1991, η εταιρία Μπουτάρη εδραιώνει και επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή, μέσα από την ιστορική Οινοποιία Καμπά που εντάσσεται πλέον στον Όμιλο Μπουτάρη.

 

Ταυτότητα
Όπως και σε άλλες σημαντικές αμπελοοινικές ζώνες έτσι και εδώ η συνεισφορά της εταιρίας Μπουτάρη ήταν καθοριστική. Διαφύλαξε από εξαφάνιση μία από τις κυριότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες, το Μοσχοφίλερο, απ’ όπου παράγεται το ΠΟΠ Μαντινεία και ανέδειξε στο έπακρο το δυναμικό της κάνοντάς το γνωστό ανά τον κόσμο.
Σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ο τοπικός αμπελώνας Μπουτάρη, εκτάσεως 700 στρεμμάτων. Τη μεγαλύτερη έκτασή του καλύπτει η γηγενής ποικιλία Μοσχοφίλερο. Επίσης καλλιεργούνται οι ποικιλίες Gewurztraminer, Chardonnay και κάποιες ακόμα υπό πειραματισμό ελληνικές και ξενικές. 

Ο αμπελώνας είναι ξηρικός, με συνεχείς αναμπελώσεις, ενώ τα παλαιότερα αμπέλια φτάνουν την ηλικία των 48 ετών. Μεγάλο μέρος του αμπελώνα αποτελείται από χαλικώδεις πλαγιές με ανατολική έκθεση, πράγμα που εξασφαλίζει καλή ωριμότητα και άριστη ποιότητα πρώτης ύλης. Τα εδάφη είναι αργιλώδη και αργιλοπηλώδη, καλώς στραγγιζόμενα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ηπειρωτικό με ψυχρό χειμώνα και θερμό καλοκαίρι.

 

Παράλληλα, επιλεγμένα κτήματα καλλιεργούνται σε μία εξίσου σημαντική ζώνη ΠΟΠ της Πελοποννήσου, τη Νεμέα. Στη περιοχή Πετρί όπου καλλιεργείται η ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία Αγιωργίτικο, η εταιρία Μπουτάρη συνεργάζεται στενά με τοπικούς αμπελουργούς διατηρώντας πολύχρονες συμβάσεις που διασφαλίζουν μία στενή σχέση με την περιοχή και την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στο Ντουραμάνι, βρίσκεται ένας μικρός ιδιόκτητος αμπελώνας 14 στρεμμάτων όπου παράγονται πειραματικά κρασιά σε περιορισμένη ποσότητα. 

 

 

 

Οινοποιείο Μαντινείας:
8ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου Μηλιά Τριπόλεως
T.K. 221 00, Τρίπολη
Τηλ.:  +30 2710 411477
Fax  : +30 2710 411777
email: mantinia.winery@boutari.gr
 
 
Οινοποιεία
Οινοποιείο Νάουσσας
Οινοποιείο Γουμένισσας
Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα
Οινοποιείο Μαντινείας
Οινοποιείο Σαντορίνης
Οινοποιείο Κρήτης
Οινοποιείο Νότιας Γαλλίας

Οινοποιείο Μαντινείας:
8ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου Μηλιά Τριπόλεως
T.K. 221 00, Τρίπολη
Τηλ.:  +30 2710 411477
Fax  : +30 2710 411777
email: mantinia.winery@boutari.grΑρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development