Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
CHARDONNAY BOUTARI


Τύπος: Λευκός, ξηρός
Κατηγορία Ποιότητας: Π.Γ.Ε. Μακεδονία
Ποικιλιακή Σύνθεση: Αυστηρή επιλογή σταφυλιών της ομώνυμης ξενικής ποικιλίας Chardonnay.
Οινοποιείο: Οινοποιείο Γουμένισσας
Περιοχή: Μακεδονία

Το Chardonnay Μπουτάρη είναι αποτέλεσμα του άριστου εγκλιματισμού της παγκοσμίως γνωστής και πολυδυναμικής ποικιλίας στη Μακεδονία. Ένα ισορροπημένο κρασί στο οποίο αναδεικνύεται ο φρέσκος ζωντανός και φρουτώδης χαρακτήρας της ποικιλίας με διακριτικές νότες βαρελιού.
Οινοποίηση:
Η τεχνική οινοποίησης αρχίζει με την προζυμωτική εκχύλιση , διαδικασία που στόχο έχει την μετάδοση του αρωματικού δυναμικού που βρίσκεται στο φλοιό της ράγας , στο γλεύκος. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες . Η αλκοολική ζύμωση αρχίζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες 18 – 20 οC και ολοκληρώνεται σε καινούργια δρύινα βαρέλια με ταυτόχρονη ανάδευση οινολασπών προσφέροντας στα κρασιά όγκο και λιπαρότητα. Εμφιαλώνεται μετά από ήπιο φιλτράρισμα ώστε να διατηρούνται στο έπακρο τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.
 
Ωρίμανση:
Σε δρύινα βαρέλια για 4 – 5 μήνες (Allier, Nevers, Αμερικάνικα).
 
Δυναμικό Παλαίωσης:
2 χρόνια.
 
Χαρακτηριστικά:
Κρυστάλλινη όψη, κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες. Έντονο, φίνο άρωμα που συνδυάζει τα εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα, όπως λεμόνι και ανανά, με τα διακριτικά γλυκά αρώματα της παλαίωσης, όπως τη βανίλια και το βούτυρο, που απέκτησε από την σύντομη παραμονή του σε δρύινα βαρέλια. Πολύ καλή δομή, πλούτο και επίγευση που διαρκεί.
 
Αρμονία Γεύσεων:
Πιάτα θαλασσινών και λιπαρών ψαριών, όπως αγκινάρες με μύδια και κρέμα φάβας, γλώσσα στη σχάρα, καθώς και λευκά κρέατα, όπως φιλέτο κοτόπουλο με πράσινες ελιές και φέτα. Συνοδεύει μαλακά τυριά, όπως camembert και brie. Σερβίρεται στους 8-10 °C.
 
Διακρίσεις:
2009ΟΙΝΟΘΗΚΗΑΡΓΥΡΟ
2008CHARDONNAY DU MONDEΑΡΓΥΡΟ
2007CHARDONNAY DU MONDEΧΑΛΚΙΝΟ
2007ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΑΡΓΥΡΟ
2006ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΑΡΓΥΡΟ
2005CHARDONNAY DU MONDEΑΡΓΥΡΟ
2005ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΑΡΓΥΡΟ
2003CHARDONNAY DU MONDEΑΡΓΥΡΟ
2002CHARDONNAY DU MONDEΧΑΛΚΙΝΟ
2000CHARDONNAY DU MONDEΑΡΓΥΡΟ
1997CHARDONNAY DU MONDEΑΡΓΥΡΟ
1997CHARDONNAY DU MONDEΧΑΛΚΙΝΟ
1997VINALIES INTERNATIONALESΧΡΥΣΟ
1995CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN - BLAYE BOURGΔΙΑΚΡΙΣΗ
 



 
 
Λευκά Κρασιά
Ροζέ Κρασιά
Κόκκινα Κρασιά
Γλυκά Κρασιά
Πειραματικά Κρασιά
Παλιές Σοδειές
Οινοθυρίδες



Δείτε ακόμη...
ΦΑΝΤΑΞΟΜΕΤΟΧΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Τύπος: Λευκός, ξηρός
Ποικιλία: 60% Chardonnay, 25% Malvasia Aromatica & 15% Βηλάνα
ΗΛΙΔΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Τύπος: Λευκός, ξηρός
Ποικιλία: 50% Gewürztraminer, 40% Chardonnay & 10% Μοσχοφίλερο
ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ ΛΕΥΚΟ
Τύπος: Λευκός, ξηρός
Ποικιλία: Μοσχοφ,Chardonnay, Riesling
Αρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development