Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
ROSE SEC BOUTARI


Τύπος: Ροζέ, ξηρός
Κατηγορία Ποιότητας: Π.Γ.Ε. Μακεδονία
Ποικιλιακή Σύνθεση: 95% Ξινόμαυρο, 5% Cabernet Sauvignon
Οινοποιείο: Οινοποιείο Γουμένισσας
Περιοχή: Μακεδονία

Το ROSE BOUTARI SEC (Ξηρό) παράγεται κυρίως από την ευγενέστερη ερυθρή ποικιλία της Β. Ελλάδας, το Ξινόμαυρο. Ο νευρικός χαρακτήρας της ποικιλίας συναντάει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διεθνών ποικιλιών στο χαρμάνι, με αποτέλεσμα ένα ροζέ με προσωπικότητα.
Οινοποίηση:
Μετά από την απομάκρυνση των βοστρύχων, τα σταφύλια σπάζουν και μεταφέρονται στις δεξαμενές για την αλκοολική ζύμωση. Το γλεύκος παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 12-20 ώρες για την παραλαβή των χρωματικών και αρωματικών συστατικών. Ο χρόνος παραμονής διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρονιά και την ωριμότητα των σταφυλιών. Στην συνέχεια, διαχωρίζεται ο χυμός από τα στέμφυλα και ακολουθεί η "απολάσπωση" του η απομάκρυνση δηλαδή των αιωρούμενων σωματιδίων . Η ζύμωση του χυμού πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, στους 18*C, για την απόκτηση των αρωμάτων ζύμωσης. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης τα κρασιά μεταγγίζονται σε ανοξείδωτες δεξαμένες αποθήκευσης όπου ωριμάζουν μέχρι την εμφιάλωση τους.
 
Ωρίμανση:
3-4 μήνες
 
Δυναμικό Παλαίωσης:
1-2 χρόνια.
 
Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό ροζ χρώμα, έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχο το κεράσι, ευχάριστο στο στόμα, νευρικό με μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση.
 
Αρμονία Γεύσεων:
Πιάτα με ζυμαρικά, άσπρα και κόκκινα ψητά κρέατα, καθώς και τυριά με λεπτή γεύση. Ποικιλίες αλλαντικών και τυριών. Ευέλικτο, ταιριάζει σχεδόν με όλες τις γεύσεις. Σερβίρεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 12-14 °C.
 
Διακρίσεις:
2009ΟΙΝΟΘΗΚΗΑΡΓΥΡΟ
1987CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN - BLAYE BOURGΑΡΓΥΡΟ
 



 
 
Λευκά Κρασιά
Ροζέ Κρασιά
Κόκκινα Κρασιά
Γλυκά Κρασιά
Παλιές Σοδειές
Οινοθυρίδες

Αρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development