Επικοινωνία
GR | EN | CN | RU
Εταιρεία Οινοποιεία Κρασιά Διακρίσεις Νέα Εξαγωγές WINFO
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ RESERVE ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Τύπος: Ερυθρός, ξηρός
Κατηγορία Ποιότητας: Π.Ο.Π. Νάουσσα
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο
Οινοποιείο: Οινοποιείο Νάουσσας
Περιοχή: Νάουσσα

Ένα σύγχρονο κρασί επιδεκτικό παλαίωσης, πληρώντας τους όρους του ¨επιλεγμένου¨ που εκφράζει άριστα την πολυδυναμική τοπική ποικιλία και συμπληρώνει ιδανικά την οικογένεια του ξινόμαυρου.
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με έντονο βαθμό εκχύλισης συστατικών, απαραίτητα για ένα κρασί παλαίωσης.
 
Ωρίμανση:
Συνολικά 3 χρόνια, εκ των οποίων 2 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
 
Δυναμικό Παλαίωσης:
10-15 χρόνια.
 
Χαρακτηριστικά:
Βαθυκόκκινο χρώμα με καστανές ανταύγειες. Σύνθετο μπουκέτο όπου κυριαρχούν τα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, όπως ντομάτα και σύκο. Με την ανάδευση αναδεικνύονται νότες από ξύλο και ελιά. Ρωμαλέο κρασί, πλούσιο σε σώμα που διατηρεί μια επίμονη αλλά ήρεμη επιθετικότητα χάρη στις τανίνες του.
 
Αρμονία Γεύσεων:
Λιπαρά πιάτα ορεκτικών, όπως τυροκροκέτες και μελιτζάνες τηγανητές. Αρωματικά πιάτα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, όπως μοσχάρι κοκκινιστό με καυτερές κόκκινες πιπεριές. Κίτρινα πικάντικα τυριά, όπως πικάντικη γραβιέρα Αμφιλοχίας και λαδοτύρι Νάξου. Σερβίρεται στους 16-18 °C.
 
Διακρίσεις:
2006DECANTER WORLD WINE AWARDSΧΑΛΚΙΝΟ
 



 
 
Λευκά Κρασιά
Ροζέ Κρασιά
Κόκκινα Κρασιά
Γλυκά Κρασιά
Πειραματικά Κρασιά
Παλιές Σοδειές
Οινοθυρίδες



Δείτε ακόμη...
ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟ
Τύπος: Ερυθρός, ξηρός
Ποικιλία: Blend ποικιλιών
ΚΑΒΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Τύπος: Ερυθρός, ξηρός
Ποικιλία: 40% Ξινόμαυρο, 30% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon και 15% Syrah
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Τύπος: Ερυθρός, ξηρός
Ποικιλία: 70% Ξινόμαυρο & 30% Νεγκόσκα
Αρχική | Εταιρεία | Οινοποιεία | Κρασιά | Διακρίσεις | Νέα | Επικοινωνία | Αναζήτηση
© Boutari.gr | All Rights Reserved

Web Design & Web Development