Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ

Παλαιές σοδειές: 1993
DOWNLOAD

Το Αγιωργίτικο, η ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στη ζώνη Νεμέας, στην Πελοπόννησο. Το Αγιωργίτικο Μπουτάρη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά της ομώνυμης ποικιλίας, με αμέτρητους πιστούς φίλους και πολλές βραβεύσεις.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η οινοποίηση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης (20-25C) με σύντομη εκχύλιση ώστε να πάρουμε ένα ελαφρύ και πολύ αρωματικό Αγιωργίτικο που πίνεται ως επί το πλείστον φρέσκο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έντονο κόκκινο χρώμα με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα από μαύρα φρούτα κερασιού, βύσσινου και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από έναν ευχάριστο βοτανικό χαρακτήρα. Πλούσια δομή, ισορροπία και απαλή επίγευση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

12-14 °C

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2019
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
2014
WINE ENTHOUSIAST MAGAZINE (SEPTEMBER ISSUE)
2013
WORLD WINE AWARDS OF CANADA
2013
WORLD WINE AWARDS OF CANADA
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα με γλυκά λαχανικά και γλυκές σάλτσες. Αλλαντικά, χάμπουργκερ, πίτσες και σκληρά, λιπαρά τυριά όπως το Edam και το Cheddar. Σερβίρεται κρύο, σαν απεριτίφ το καλοκαίρι.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Loading