Είναι σπουδαίο κρασί και συνεχώς μας το επιβεβαιώνει!

Το Dianthos Boutari 2020 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό οίνου Concours Mondial de Bruxelles 2021, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως και κέρδισε τις εντυπώσεις αποσπώντας Χρυσό Μετάλλιο! Είναι ένα κρασί υψηλών προδιαγραφών από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Νάουσας και ένα από τα ελάχιστα ροζέ κρασιά από Ξινόμαυρο της περιοχής. Η σοδειά του 2020 χαρακτηρίζεται για την έντονη φρεσκάδα, τη ζωηρή του οξύτητα και την απόλυτη αρμονία στο τελείωμά του. 
 
Οι 300 διεθνείς κριτές του διαγωνισμού ξεχώρισαν το Dianthos Boutari ανάμεσα σε 10.000 ετικέτες κρασιών από 46 χώρες.  Αυτό είναι το 5ο μετάλλιο στη συλλογή του Dianthos από το 2019 που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά. 


O οινολόγος Βασίλης Γεωργίου αναφέρει για το εν λόγω κρασί: «Το 2014 αποφασίσαμε να αποδείξουμε τη δυνατότητα του Ξινόμαυρου να δώσει ένα premium ροζέ από τα αμπελοτόπια της Νάουσας. Σε μία αμπελουργική ζώνη που φημίζεται για τα γεμάτα και πληθωρικά ερυθρά κρασιά, δουλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια και επιμονή στο να απομονώσουμε τα αμπελοτεμάχια που με την κατάλληλη οινολογική διαχείριση θα έδιναν ένα εκλεπτυσμένο και αρωματικό ροζέ. Έτσι μετά από 4 χρόνια πειραματισμού, το 2018 γεννήθηκε το Dianthos. Σε κάθε τρύγο, μαθαίνεις και κάτι καινούριο. Και στον επόμενο ξεκινάς από την αρχή. Στην αρχή σου φαίνεται βουνό ολόκληρο, δύσβατο και αδύνατο να ανέβεις. Όμως κάθε μέρα κερδίζεις μία μάχη τη φορά και συνεχίζεις μέχρι να κατακτήσεις την κορυφή. Το 2020 ήταν ο τρύγος που φτάσαμε το Dianthos στην κορυφή!»

Ο Concours Mondial de Bruxelles, είναι ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως. Φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο από 17 έως 27 Ιουνίου, όπου περισσότεροι από 300 διεθνείς κριτές συμμετείχαν και δοκίμασαν τα κρασιά του Διαγωνισμού.