Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 2η Κυριακή του Νοεμβρίου. Έτσι και φέτος, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σας προσκαλούμε στα οινοποιεία μας στην Νάουσα, την Κρήτη και την Σαντορίνη για μία μοναδική εμπειρία! Ελάτε να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίσετε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε νέες και παλαιωμένες σοδειές εξαιρετικών κρασιών. Εξάλλου κάθε κρασί είναι και ένα ταξίδι!

 

Ωράριο λειτουργίας Οινοποιείων Μπουτάρη:

 

Οινοποιείο Μπουτάρη Νάουσα: 10:00-15:00

Οινοποιείο Μπουτάρη Κρήτη: 11:00-17:00

Οινοποιείο Μπουτάρη Σαντορίνη: 10:00-16:00

 

Τα οινοποιεία Μπουτάρη τηρούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα:

  • Για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους και τις δραστηριότητες των οινοποιείων απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
  • H πρόσβαση των παιδιών (11-17 ετών) γίνεται με μόνο με rapid ή PCR test.  
  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες από 4 ετών και πάνω. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, μπορείτε να μάθετε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org

 

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις στα οινοποιεία της Κρήτης:

 

Bring your own wine («φέρε το δικό σου κρασί») σε συνεργαζόμενα εστιατόρια της Κρήτης. Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση της απόδειξης της αγοράς κρασιού από το οινοποιείο και η κατανάλωση φαγητού. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε εδώ:  

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας: Βγάλτε την καλύτερη φωτογραφία στο οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη, ανεβάστε την στη σελίδα των winesofcrete στο facebook και κερδίστε πλούσια δώρα! Περιμένουμε τις καλύτερες φωτογραφίες σας! Για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού  μπείτε εδώ

 

Στα οινοποιεία τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοιού COVID – 19. Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν!