Στο κτήμα Scalarea στην Κρήτη η δεύτερη εκδήλωση  “Boutari & Chefs’ Stories”  άφησε και πάλι τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Τη διοργάνωση μια σειράς εκδηλώσεων υψηλού γαστρονομικού επιπέδου με θέμα: “Boutari & Chefs’ Stories” έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η οινοποιία Μπουτάρη, ξεκινώντας από το οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη πριν λίγο καιρό και συνεχίζοντας αυτή τη φορά στο κτήμα Scalarea στην Κρήτη. Την Τρίτη 12 Απριλίου, το οινοποιείο του κτήματος στο Σκαλάνι Ηρακλείου φιλοξένησε ένα ακόμα εντυπωσιακό γαστρονομικό event με την υποστήριξη και συνεργασία σπουδαίων σεφ που δραστηριοποιούνται στο νησί.

 

Οι βραβευμένοι σεφ:  Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου (chef consultant), Στέφανος Λαυρενίδης (chef/ Apiri Greek Eatery), Νικόλαος Σταυρακάκης (executive chef/ culinary project’s manager) και Μιχάλης Χάσικος (chef & ιδιοκτήτης/ εστιατόριο Hasika & barH17) εμπνεύστηκαν και πάλι από τα κρασιά Boutari και παρουσίασαν τα εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα τους στους καλεσμένους της εκδήλωσης, αποκλειστικά και μόνο επαγγελματίες της Κρήτης.

 

Η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ταίριαξε αρμονικά το Μοσχοφίλερο Cuvee Special με μια κροκέτα γραβιέρας με chutney κίτρινης πιπεριάς, μήλο και καρότο με λουκούμι περγαμόντο και το Scalarea Λευκό με ένα εξαιρετικό φρυγαδέλι καλαμαριού με μοσχαρίσιο συκώτι αρωματισμένο με θυμάρι σε πομάδα γκρεμολάτα με αφυδατωμένο αυγοτάραχο. Ο δημοφιλής Μιχάλης Χάσικος, εμπνευσμένος από τον αγαπημένο του Dianthos, εντυπωσίασε με το κρύο σαγανάκι γαρίδας με Αριάνι, γκασπάτσο ντομάτας, τυροκαυτερή,  παξιμάδι χαρουπιού και χαβιάρι μαύρου σκόρδου. Ο πολυβραβευμένος Νικόλαος Σταυρακάκης προχώρησε σε δύο γευστικές δημιουργίες: μια κροκέτα σφακιανής κρεατότουρτας με κρέμα ξινομυζήθρας και crumble καπνιστής γραβιέρας που συνδυάστηκε εξαιρετικά με το Scalarea Ερυθρό, και ένα burger γαμοπίλαφου με μπιφτέκι ζιγούρι, αραντσίνι γαμοπίλαφου, μαγιονέζα στάκας, κρέμα γιαουρτίου και λεμόνι κομφί  που συνοδεύτηκε υπέροχο από το Grande Reserve Naoussa Boutari. Τέλος, ο πεπειραμένος και πολύ αγαπητός chef Στέφανος Λαυρενίδης συνδύασε αρμονικά  το 1879 Boutari Legacy με μια μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα μπορντελέζ.

 

Το κοινό, εκτός από τις δημιουργίες των σεφ, είχε παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσει την πλούσια και ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Μπουτάρη, καθώς και να γευτεί τα τοπικά πιάτα που δημιούργησε η υπεύθυνη κουζίνας του οινοποιείου Μπουτάρη, Χρυσούλα Αναστασάκη.

 

Η σειρά αυτών των εκδηλώσεων με το concept “Boutari & Chefs’ Stories” έχουν σαν στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων  σεφ  σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη.