4 Χρυσά, 2 Ασημένια και 7 Χάλκινα μετάλλια κατατάσσουν την οινοποιία
ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες του διαγωνισμού

 

Ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες εταιρίες που απέσπασαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια αναδείχτηκε η οινοποιία Μπουτάρη στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 9-12 Μαΐου και χάρισε στην Μπουτάρη συνολικά δεκατρία μετάλλια: 4 χρυσά, 2 ασημένια και 7 χάλκινα, αποδεικνύοντας και πάλι την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα αμπέλια και τα οινοποιεία της.


Οι οίνοι που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

 

Xρυσά Μετάλλια: Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, Scalarea Ερυθρό 2018, Σημείο Στίξης Λευκό 2021, Λευκό Γράμμα 2021

 

Ασημένια Μετάλλια: Grande Reserve Nάουσσα Boutari 2016, 1879 Boutari Legacy 2016

 

Χάλκινα Μετάλλια: Μαλαγουζιά Μάτσα 2021, Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2021, Φαιά Γη 2020, Dianthos 2021, Scalarea Λευκό 2021, Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, Σημείο Στίξης Ροζέ 2021

 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη Σαντορίνη Μπουτάρη, η οποία με 93 βαθμούς βρέθηκε στις 3 καλύτερες Σαντορίνες της χρονιάς, ενώ το Scalarea ερυθρό προσθέτει μία ακόμα διάκριση στην πορεία του με 91 βαθμούς και αναδεικνύεται το κορυφαίο ερυθρό της Κρήτης. Το Λευκό Γράμμα στη δεύτερη εμφάνιση του ανεβαίνει σκαλί στα χρυσά από τα ασημένια της περσινής του εμφάνισης και το Σημείο Στίξης λευκό, με τη νέα του ετικέτα αποκτά ένα ποιοτικό εφαλτήριο στην ήδη πολλά υποσχόμενη ανοδική του πορεία.

 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ένας σημαντικός θεσμός του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, αναγνωρισμένος από τον αμπελοοινικό κόσμο, όπως μαρτυρά και η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ελληνικών και ξένων κρασιών και αποσταγμάτων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.