Στο εστιατόριο 48 Urban Garden διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου, το 3ο event υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία της στη Σαντορίνη και την Κρήτη, η οινοποιία Μπουτάρη προσκάλεσε και πάλι διακεκριμένους, ταλαντούχους σεφ να εμπνευστούν από τα κρασιά της, να τα συνδυάσουν με δημιουργικά πιάτα τους  και από κοινού να προσφέρουν στο κοινό ένα αποτέλεσμα γευστικής απόλαυσης, αναδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο της ελληνικής γαστρονομίας και οινοποιίας.

 

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι chefs: Γιάννης Αραπακόπουλος - Chef στο 48 Urban Garden, Δημήτρης Δημητριάδης - Head Chef στο Artisanal, Χάρης Νικολούζος - Chef Patron στο  Jerár, Γιάννης Παρίκος - Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino και Σταμάτης Τσίλιας - Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayan, εντυπωσιάζοντας με τις γευστικές τους προτάσεις που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα κρασιά που τις συνόδευσαν. Ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τα πιάτα του με τα ανανεωμένα: Σημείο Στίξης Λευκό, Σημείο Στίξης Ροζέ και Σημείο Στίξης Ερυθρό, ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα, ο Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το Dianthos, ο Γιάννης Παρίκος για το Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη «νεοϋορκέζικη» ατμόσφαιρα του αγαπημένου  48 Urban Garden.

 

Στόχος των εκδηλώσεων “Boutari & Chefs’ Stories” είναι η ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων σεφ  σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη.