Με «όχημα» επιλεγμένους οίνους από τη γκάμα της και «συνοδοιπόρο» το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου, ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για εκλεκτό κοινό της Θεσσαλονίκης και μοιράστηκε μαζί του όμορφες μνήμες του παρελθόντος, αναμειγνύοντάς τες αρμονικά με εμπειρίες του σήμερα.

 

Με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας και της δυναμικής των κρασιών Μπουτάρη, αλλά και το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε για αυτήν τη συνεύρεση και καθόλου τυχαία, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», που είναι συνυφασμένο με την αστική και πολιτισμική Θεσσαλονίκη, με το οποίο την συνδέει μια μακρά και δυνατή σχέση από το παρελθόν.

 

Τα πέντε πιάτα του δείπνου ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένα για να συνδυάσουν τις επιλογές των κρασιών της βραδιάς που έκανε ο Δρ. Ιωάννης Βογιατζής, επικεφαλής οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη. Τα κρασιά της βραδιάς ήταν το Λευκό Γράμμα 2021, το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, η Σαντορίνη 2021, το Dianthos Magnum 2021, αλλά και δύο μεγάλοι διαχρονικοί οίνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις: η παλαιωμένη Νάουσσα Μπουτάρη του 1994 σε φιάλη Jeroboam και το Vinsanto Boutari 1988, το πρώτο Vinsanto που εμφιαλώθηκε στο οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη.

 

Τη βραδιά προλόγισε η Μarketing Manager, κα Λένια Μπουτάρη, τονίζοντας τη σημασία του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και την ανάδειξη της νέας και διαχρονικής γκάμας των κρασιών Μπουτάρη, ενώ και ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και συνεχάρη την οικογένεια Τορνιβούκα για την αναβίωση του χώρου. Τέλος, η κα Μαρίνα Μπουτάρη, Εμπορική Διευθύντρια με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ιστορικό δέσιμο της οινοποιίας Μπουτάρη με το θρυλικό εστιατόριο το οποίο θυμάται από τα παιδικά της χρόνια.