Ποιος είπε ότι το κρασί και το ουίσκι δεν παντρεύονται;

Εμείς τα καταφέραμε να τα συνδυάσουμε αρμονικά και πετυχημένα και με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.

Η πιο πρόσφατη αυτή κυκλοφορία περιλαμβάνει 4 νέα Green Spot Irish Single Pot Whiskeys 10 ετών που έχουν περάσει το τελικό στάδιο παλαίωσης τους σε βαρέλια που πριν περιείχαν Vinsanto και Αμπελιαστό από το οινοποιείο μας στη Σαντορίνη!

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, καθώς για πρώτη φορά την ιστορία επιχειρήθηκε να γίνει finishing (επιπλέον παλαίωση) Ιρλανδικού whiskey σε βαρέλια τα οποία πριν είχαν για πολλά χρόνια κρασί Vinsanto & Αμπελιαστό Σαντορίνης.

Τα εύσημα θα πρέπει αρχικά να αποδοθούν στον κ. Σέργιο Φλωρίδη, τον εκδότη του Irish Whiskey Magazine, εμπνευστή της όλης ιδέας και συντονιστή του έργου, καθώς επίσης και στον Ιωάννη Μάλλιο, ιδρυτικό μέλος του Hellenic Malt Whisky Society, που ανέλαβε το συντονισμό του project με την οινοποιία μας.

Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σημασία του έργου και την πηγή έμπνευσης της ιδέας, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε το στόχο όλων των αποστακτηρίων whiskey του κόσμου να εμπλουτίζουν όλο και περισσότερο αρωματικά το whiskey κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, χρησιμοποιώντας βαρέλια από sherry, port, wine. Έτσι, εντόπισε τη μεγάλη ευκαιρία για το Ελληνικό κρασί να αναδείξει το αρωματικό δυναμικό του. Την ευκαιρία αυτή άδραξε η οινοποιία μας και με χαρά αποδέχτηκε να συμμετέχει στο καινοτόμο project με βαρέλια που είχαν πρωτίστως παλαιώσει: Αμπελιαστό 2003, Vinsanto 2004 και Vinsanto 2009.

To έργο δεν θα μπορούσε επίσης, να ολοκληρωθεί χωρίς την εμπλοκή από πλευράς της Irish Distillers / Pernod Ricard της κας. Αννας Λαζαρίδου Maturation Research & Innovation Technologist  και του Mr. Kevin O'Gorman Master Distiller at Midleton Distillery.

Τα νέα προϊόντα από το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμα αρχικά μόνο στην αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου: https://www.masterofmalt.com/ ενώ ήδη είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ιρλανδίας:  https://mitchellandson.com/ και https://jamesfox.ie/products/green-spot-ampeliastos-single-cask