Εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση απέσπασε πριν από λίγες μέρες το Ελληνικό κρασί και η οινοποιία Μπουτάρη, στη φετινή παγκόσμια εκδήλωση: “New York Wine Experience”, συμμετέχοντας με τη "Νάουσσα Μπουτάρη 2011"ως το μοναδικό ελληνικό κρασί, ανάμεσα σε παγκόσμιους οινικούς κολοσσούς. 

Η ετήσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 22-24 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και αποτέλεσε για ακόμα μια χρονιά, μια συνάντηση και ευκαιρία δοκιμής των καλύτερων κρασιών του κόσμου. Διοργανώνεται από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator  το οποίο προσκάλεσε  τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς να παρουσιάσουν το κρασί τους που έχει αποσπάσει πάνω από 90 βαθμούς.
 

Η παρουσία για πρώτη φορά ενός ερυθρού, ελληνικού κρασιού σε μια τόσο υψηλού επιπέδου οινική εκδήλωση αποτελεί τεράστια επιτυχία, τόσο για την προβολή και εξέλιξη του ελληνικού οινικού πλούτου, όσο και για την προσπάθεια της οινοποιίας Μπουτάρη να συνεχίζει να προσφέρει  υψηλής ποιότητας κρασιά, συμβάλλοντας δυναμικά στην καθιέρωση του ελληνικού, ποιοτικού, εμφιαλωμένου οίνου διεθνώς. 
 

Η "Νάουσσα Μπουτάρη", εμβληματικό κρασί της ελληνικής οινοπαραγωγής, αγαπητό και γνωστό στους καταναλωτές από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, κερδίζει τα τελευταία χρόνια νέες, σημαντικές διακρίσεις για την ποιότητά του. Το 2013 κατέκτησε την υψηλότερη θέση ελληνικού κρασιού στη λίστα των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου και το 2015 γίνεται το πρώτο ελληνικό κρασί που συμμετέχει στην κορυφαία εκδήλωση παγκοσμίως: “The New York Wine Experience”.