Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται στο Οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας και της δυναμικής του. Αφετηρία ήταν η αναδιάρθρωση του ιστορικού αμπελώνα της εταιρίας στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης. Ο αρχικός αμπελώνας δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και αποτέλεσε κιβωτό διάσωσης γηγενών ποικιλιών προσφέροντας πολλές γνώσεις, μέσα από αναλυτική έρευνα και παρατήρηση. Έτσι, κρίθηκε ότι έπρεπε να επανασχεδιαστεί αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της μακρόχρονης και συστηματικής δουλειάς, καθώς και των μεθόδων ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην Αμπελουργία Ακριβείας. Ο νέος αμπελώνας διατηρεί κύριο κορμό ποικιλιών τις Κοτσιφάλι και Syrah στα ερυθρά και τις Βιδιανό και Ασύρτικο στα λευκά. Στόχος της οινοποιίας Μπουτάρη είναι να εξελίξει περαιτέρω τη δυναμική του κρητικού αμπελώνα, προσφέροντας νέα κρασιά που θα συγκινήσουν ακόμα περισσότερο το σύγχρονο καταναλωτή.


Παράλληλα με την αναμπέλωση, η οινοποιία Μπουτάρη προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τα Aria Hotels  δημιουργώντας το Scalani Hills Residences. Οι τρεις πολυτελείς κατοικίες περιβάλλονται από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα και στεγάζονται στο παλιό μετόχι, πλήρως ανακαινισμένο με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του κτήματος. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις Kotsifali, Malvasia και Liatiko, ονομασίες που προέρχονται από τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος. 

Το οινοποιείο Μπουτάρη βρίσκεται στο χωριό Σκαλάνι, σε απόσταση μόλις 4 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο κτήμα Φανταξομέτοχο της αμπελουργικής ζώνης Αρχάνες. Πρόκειται για ένα από τα αρτιότερα και πιο σύγχρονα της περιοχής, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στην πλούσια κάβα, στους χώρους παραγωγής, να παρακολουθήσουν πολυθέαμα με θέμα την ιστορία της Κρήτης και, φυσικά, να απολαύσουν και τα εξαιρετικά κρασιά τους κτήματος σε συνδυασμό με πιάτα της κρητικής κουζίνας.