Mε μεγάλη μας χαρά και τιμή τον Μάιο φιλοξενηθήκαμε σε ένα από τα σημαντικότερα private wine clubs του Λονδίνου, το Pall Mall, το οποίο με πάνω από 750 ετικέτες, αποτελεί χώρο συνάντησης για όλους τους γνώστες του κρασιού.  O Dr. Γιάννης Βογιατζής, Chief Oenologist της οινοποιίας Μπουτάρη, η Λένια Μπουτάρη και ο head Sommelier του Pall Mall 67, Τed Kandylis πρόσφεραν ένα ξεχωριστό Masterclass με σκοπό να γίνει γνωστό το ξινόμαυρο και η ποιότητα του ελληνικού κρασιού ευρέως.

Συγκεκριμένα, το κοινό ενημερώθηκε τόσο για τις ιδιαιτερότητες της οινοπαραγωγικής ζώνης της Νάουσας, όσο και για τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν 10 διαφορετικές σοδειές από τα κλασσικά κρασιά της οινοποιίας: «Νάουσσα Μπουτάρη», “Grande Reserve Naoussa Boutari” και “Boutari Legacy 1879” αναδεικνύοντας τοπως εξελίσσεται η ποικιλία μέσα στο χρόνο και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει να παλαιώνει.


H συμμετοχή του κοινού στο masterclass ήταν μεγάλη και υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες και την εξέλιξη της πορείας του ελληνικού κρασιού μέσα στα χρόνια.