Στο κτήμα μας στο Σκαλάνι Ηρακλείου περιμένουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι μεγάλες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου έδωσαν μεγάλο υδατικό απόθεμα στα αμπέλια ώστε να αντέξουν την ανομβρία από την άνοιξη και μετά. Τα φυτά με τις κατάλληλες αμπελουργικές τεχνικές καταφέραν μία υποδειγματική ωρίμανση ακόμα και στους μεγάλους καύσωνες στα μέσα Ιουλίου. Ο τρύγος ξεκίνησε στις 10/8/19 και τελείωσε στις 9/9/19. Τρυγήθηκαν πρώτα τα Chardonnay, μετά το Μοσχάτο και η Malvasia, το Βιδιανό, το Syrah σε 2 περάσματα (ένα πιο πρώιμο), το Κοτσιφάλι και τέλος το Ασύρτικο και το Αθήρι. Για τα λευκά περιμένουμε κρασιά έντονα αρωματικά με τραγανές οξύτητες. Στα ερυθρά περιμένουμε κρασιά με πολύ έντονο χρώμα, ενώ στο στόμα θα έχουν υψηλή συγκέντρωση φρούτου (jammy) αλλά θα παρουσιάζουν και τσιμπημένη οξύτητα που θα είναι και το χαρακτηριστικό της σοδειάς 2019.