ΝΕΕΣ, ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΜΕ ΤΟ
GRANDE RESERVE ΝΑΟΥΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
NA «ΑΓΓΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΣυνεχίζονται οι σημαντικές, διεθνείς διακρίσεις για τις ετικέτες της Οινοποιίας Μπουτάρη. Αυτή τη φορά, τα κρασιά Μπουτάρη έλαβαν υψηλές βαθμολογίες από το πιο έγκυρο περιοδικό οίνου, το Wine Advocate. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε το Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη, που έλαβε διθυραμβικά σχόλια και απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες σε επτά μάλιστα σοδειές του, εδραιώνοντας τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, διαχρονικά.  

 

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος οίνου Mark Squires, στο τεύχος Αυγούστου του εν λόγω περιοδικού,  έδωσε  93 βαθμούς για το Grand Reserve Νάουσσα Boutari 1990, 92 βαθμούς για τις σοδειές 1993 & 2011, 91 βαθμούς για τις σοδειές 2001, 2007 και 2010 και 89 βαθμούς για τη σοδειά του 2000. Συγκεκριμένα για τη τρέχουσα σοδειά του Grande Reserve (2011) ο διεθνής οινοκριτικός δήλωσε ότι πρόκειται για «την πιο κλασσική και καλύτερη πρόταση της αγοράς» (“Big and tight, this looks like the most classic and best offering of late”).

 

Τις παραπάνω υψηλές βαθμολογίες ακολούθησαν και άλλες οχτώ ετικέτες της οινοποιίας Μπουτάρη: το 1879 Boutari Legacy (2007) που έλαβε 92+ βαθμούς, η Μαλαγουζιά Μάτσα (2015) 91 βαθμούς, η Νάουσα Μπουτάρη (2011) έλαβε 91 και οι σοδειές (2009, 2010, 2012, 2013) 90 βαθμούς, το Οροπέδιο (2015) 90, η Καλλίστη Reserve (2013) 89 βαθμούς, μια παλιά σοδειά Μοσχοφίλερου (1996) 88 βαθμούς, ενώ μια φρέσκια Νάουσα (2014) 87 βαθμούς. 


Οι αξιολογήσεις έγιναν από τον  Mark Squires, συνεργάτη του Robert Parker, του πιο επιδραστικού κριτικού οίνου παγκοσμίως, του οποίου οι κριτικές θεωρούνται από τα σημαντικότερα γεγονότα του οινικού κόσμου, καθώς είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε την εκατονταβάθμια κλίμακα βαθμολογίας και ο οποίος σε μεγάλο βαθμό καθοδηγεί με τις απόψεις του την παγκόσμια αγορά κρασιού.

 

Ο Δρ. Ιωάννης Βογιατζής, CEO και γενικός διευθυντής της Μπουτάρη εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεθνή αναγνώριση: «Οι διακρίσεις αυτές κάνουν περήφανους όλους τους ανθρώπους της εταιρείας Μπουτάρη, επιβραβεύουν τη συνεχή προσπάθεια της οινολογικής μας ομάδας και αναμφισβήτητα αποδεικνύουν τη διαχρονική αξία των κρασιών Μπουτάρη που μέχρι σήμερα έχουν λάβει περισσότερες από 460 διακρίσεις και μετάλλια, πιστοποιώντας ότι η υψηλή ποιότητα παραμένει για εμάς βασική αρχή».

 

 

 

***

Σχετικά με την εταιρεία Μπουτάρη:

Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Μπουτάρη και αποτελεί σήμερα μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του κρασιού, συμβάλλοντας στη θεμελίωση και στην ανάπτυξη του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού, στην αναβίωση και ανάπτυξη γηγενών οινικών ποικιλιών και επενδύοντας συνεχώς σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η εταιρεία Μπουτάρη αποτελεί μια από τις κύριες ελληνικές εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, σε πάνω από 35 χώρες σε όλον τον κόσμο. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων – πάνω από 40 στο σύνολο, ενώ σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς της αποτελούν οι πειραματικές ετικέτες της. Οι 400 συνολικά εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις των κρασιών της (περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική οινοποιία), πιστοποιούν την έμφαση της εταιρείας στην ποιότητα. Ανάμεσα στις βραβεύσεις της ξεχωρίζουν το 2008 το «Ευρωπαϊκό Οινοποιείο της Χρονιάς» από το «Wine Enthusiast» και το 2013 το «Οινοποιείο της Χρονιάς» για 17η χρονιά από το «Wine & Spirits», ως μία ανάμεσα στις 5 καλύτερες οινοποιίες του κόσμου. Η εταιρεία διαθέτει επτά οινοποιεία και ιδιόκτητους αμπελώνες. Τα έξι από τα οινοποιεία της βρίσκονται στην Ελλάδα στις ζώνες Ο.Π.Α.Π Νάουσα, Γουμένισσα, Κρήτη, Μαντίνεια, Σαντορίνη και Αττική. Το έβδομο οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Languedoc, στη Νότια Γαλλία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες : Μπουτάρη Οινοποιητική/ Σοφία Αποστολάκη, τηλ. 210 6605338, email: sophia.apostolaki@boutari.gr , Asset Ogilvy Public Relations/ Αλκιβιάδης Σιαράβας, τηλ: 2106660406, e-mail: Alcibiades.siaravas@assetogilvy.gr