Αναβάλλεται η έκθεση κρασιού Οινόραμα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο, 7 με 9 Μαρτίου 2020. Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση από τη διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης.

 

"Έχοντας σταθμίσει με μεγάλη προσοχή τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας COVID-19, είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε την έκθεση Οινόραμα 2020.

 

Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του Οινοράματος είναι: Κυριακή 3, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαΐου 2020

 

Θεωρούμε θέμα χρόνου τη γενική απαγόρευση οργάνωσης εκδηλώσεων με «αυξημένο συγχρωτισμό και κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων» από την Επιτροπή Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες (όπως συνέβη με τις καρναβαλικές). Άλλωστε, εκτιμούμε πως η διεξαγωγή του Οινοράματος στις αρχικές ημερομηνίες υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμα και να είναι σύννομη, θα ήταν εξαιρετικά προβληματική για εκθέτες και επισκέπτες.

 

Το Οινόραμα 2020 θα διεξαχθεί κανονικά, με τους ίδιους εκθέτες και στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, το Ζάππειο Μέγαρο, τις προαναφερθείσες ημερομηνίες. Προεγγραφές και προαγορά εισιτηρίων συνεχίζονται, ενώ τα προαγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τις νέες ημερομηνίες της έκθεσης."