Are you of legal drinking age in your country?
GR EN
ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ

Οι δραστηριότητες και το έργο του τμήματος έχουν εξέχουσα σημασία όχι μόνο για την ίδια την οινοποιία Μπουτάρη αλλά και για όλη την ελληνική οινοπαραγωγή, αφού ανοίγουν νέους δρόμους για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του κρασιού.


ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

  • Αξιολόγηση και επιλογή του οικοσυστήματος του αμπελώνα.
  • Μελέτη και έλεγχος υδατικών σχέσεων για την ενίσχυση ποιοτικών και ποσοτικών επιδόσεων.
  • Τεχνολογίες τηλεπισκόπησης και ενσωμάτωσή τους σε ολιστικά συστήματα διαχείρισης.
  • Σχέση σταφυλιού και αναμενόμενου αποτελέσματος στον οίνο.

 


ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Βασικοί στόχοι του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης είναι:

  • Η υψηλή ποιότητα και αξία όλων των προϊόντων παραγωγής μας
  • Η δημιουργία νέων προϊόντων που χαρακτηρίζονται από ιδιαιτερότητα, φυσική διαφοροποίηση, σταθερότητα χαρακτήρα, άριστη σχέση ποιότητας/τιμής και είναι ασφαλή για τον καταναλωτή.
  • Η παραγωγή καινοτομιών που εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της εταιρείας. Η διάχυση αυτών των καινοτομιών στους αμπελώνες συνεργατών της συμβάλλει στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αμπελουργίας, μέσα από το σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Η παραγωγή τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου στις διαδικασίες της οινοποίησης και της διασφάλισης της ποιότητας.
  • Η αξιοποίηση και ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου (Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο) και των διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη χώρα μας (Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc). 

 

Loading