Ένα κρασί με το οποίο η εταιρεία Μπουτάρη ανέδειξε την αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας. Η Γουμένισσα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου της πρώτης ύλης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στο ίδιο το κρασί.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μεγάλης διάρκεια εκχύλιση για να εξαχθεί το πλήρες δυναμικό των σταφυλιών, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένο στέλεχος ζυμομύκητα στους 20-27C, πολύ μαλακή διαβροχή με έντονο κύκλο εργασιών πριν από την έναρξη της ζύμωσης και μηλογαλακτική ζύμωση.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μεσαίου βάθους κόκκινο, με αρκετό κεραμιδί σε όλη την μάζα του. Αρώματα μεσαίας έντασης ώριμου κόκκινου φρούτου και ξερού σύκου που με ανακίνηση βγάζουν στη επιφάνεια πιο έντονα την λιαστή ντομάτα, μπαχαρικά και λίγο ξύλο. Στόμα μεσαίου όγκου με καλή ισορροπία αλκοόλης και οξύτητας, τανίνες που κυριαρχούν στην επίγευση ενώ ο βοτανικός χαρακτήρας σε μορφή ντομάτας του δίνει ταυτότητα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
16 -18 °C