Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ CUVEE SPECIALE

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Μοσχοφίλερο
Λευκός, ξηρός

Με αφορμή την επέτειο των 140 χρόνων Μπουτάρη οινοποιούμε ένα επετειακό Μοσχοφίλερο από μία παρτίδα (cuvee) διαλεχτών σταφυλιών του κτήματος Μπουτάρη στη Μαντινεία.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχοφίλερο από αμπέλια ηλικίας 47 ετών που καλλιεργούνται σε αργιλοπηλώδη εδάφη στο Κτήμα Μπουτάρη στο Οροπέδιο της Μαντινείας. Ο τρυγητός διενεργείται χειρωνακτικά και ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας. Μετά τον τρυγητό ακολουθεί χειροδιαλογή των σταφυλιών στο οινοποιείο για την διασφάλιση της αρίστης υγιεινής κατάστασης του σταφυλιού ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται στο σύνολο της ποσότητας προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες, διαδικασία που στόχο έχει την μετάδοση του αρωματικού πλούτου του φλοιού της ράγας στο γλεύκος. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Η αλκοολική ζύμωση διεξάγεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 12 – 18C ενώ στα τέλη της, ο οίνος ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ταυτόχρονη ανάδευση των φίνων λασπών για την ανάδειξη του χαρακτήρα του. Εμφιαλώνεται μετά από ήπια διήθηση ώστε να διατηρούνται στο έπακρο τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με γρι ανταύγειες. Ιδιαίτερα αρωματικό προφίλ που συνδυάζει χαρακτήρες όπως το γιασεμί, το αχλάδι, ο ανανάς και τα εσπεριδοειδή με νότες μέντας και κερήθρας. Δροσερό, γεμάτο και εξαιρετικά ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα, ανεπαίσθητη γλυκύτητα και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

10-12 °C

ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Συνοδεύει αρμονικά πληθώρα εδεσμάτων όπως ευωδιαστές σαλάτες, πιάτα ψητών λιπαρών ψαριών και θαλασσινών όπως επίσης και πλατώ κίτρινων τυριών ή φρούτων.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Loading