Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

4 ΕΠΟΧΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Μοσχοφίλερο, Chardonnay
Λευκός, ξηρός
DOWNLOAD

Η πιο εκλεκτή ελληνική ερυθρωπή ποικιλία, το Μοσχοφίλερο, «συναντάει» τη δημοφιλέστερη γαλλική λευκή ποικιλία, το Chardonnay, στις πλαγιές του ιδιόκτητου αμπελώνα Μπουτάρη, 700 στρεμμάτων, στη Μαντινεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί, στο οποίο η οινοποιητική τέχνη «συναντάει» την καλλιτεχνική φύση. Μην αφήνετε τις ΕΠΟΧΕΣ να σας προσπερνούν... γευτείτε τις!

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιλογή σταφυλιών των ποικιλίων Chardonnay και Μοσχοφίλερο από τον ιδιόκτητο αμπελώνα  Μπουτάρη στη Μαντινεία. Αρκαδίας και ξεχωριστή οινοποίηση των 2 ποικιλίων..Λευκή οινοποίηση με προζυμωτική εκχύλιση 4 – 6 ώρες. Το Μοσχοφίλερο ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ το Chardonnay ολοκληρώνει την ζύμωση και ωρίμαζει 3 μήνες περαιτέρω σε  δρύινα βαρέλια των 225 λτ. Ακολουθεί ανάμειξη σε τελικό στάδιο, διήθηση και εμφιάλωση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λαμπερό κρασί με υποκίτρινο χρώμα και χρυσαφιές αποχρώσεις. Έντονο σύνθετο άρωμα εσπεριδοειδών, ροδοπέταλων, εξωτικών φρούτων και φίνου ξύλου. Πλούσιο, λιπαρό, ισορροπημένο με πλούσια δομή και έντονο άρωμα βουτύρου και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Αρωματική επίγευση μεγάλης διάρκειας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

10-12 °C

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2010
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ
2009
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ
2006
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ
2006
VINALIES INTERNATIONALES
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Πιάτα θαλασσινών, ψάρια, πουλερικά και πιάτα φρούτων.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Loading