Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

ΦΙΛΥΡΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Ξινόμαυρο & Νεγκόσκα βιολογικής καλλιέργειας
Ερυθρός, ξηρός
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση
Παλαιές σοδειές: 2001
DOWNLOAD

Η Φιλύρια, κρασί βιολογικής καλλιέργειας, με πολύπλοκο χαρακτήρα, είναι ένα από τα κορυφαία κρασιά της Εταιρείας το οποίο προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Μπουτάρη της Γουμένισσας, στην περιοχή της Φυλιριάς.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σταφύλια Xinomavro και Negoska που καλλιεργούνται βιολογικά στην περιοχή Filiria συνθλίβονται μαζί (1: 1) σε ανοικτό σπαστήρα ανοξείδωτου χάλυβα και επιτρέπεται εκτεταμένη διαβροχή κατά τη διάρκεια αλκοολικής ζύμωσης που ελέγχεται στους 28-30 C. Είναι το μοναδικό κρασί που οινοποιείται σε δεξαμενές ανοικτού τύπου οπου και εφαρμόζεται απαλή χειρονακτική εκχύλιση. Συνήθως η διαβροχή μπορεί να διαρκέσει έως και 21 ημέρες ανάλογα με το ρυθμό εξαγωγής και το τρύγο. Διεξάγεται μαλακοκλαστική ζύμωση και το κρασί μεταφέρεται σε 225lt γαλλικά δρύινα βαρέλια για γήρανση (12 μήνες). Μετά την εμφιάλωση το κρασί ωριμάζει για άλλους 10-12 μήνες προτού κυκλοφορήσει στον καταναλωτή.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Για τουλάχιστον 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (Allier, Never 250 lt).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υπέροχο βαθυκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις. Ιδιαίτερα πλούσιο και πολύπλοκο άρωμα, με κυρίαρχα αρώματα αυτά του δαμάσκηνου και της λιαστής ντομάτας. Ο φρουτώδης χαρακτήρας των υπερώριμων κόκκινων φρούτων συνυπάρχει με φίνα αρώματα ξύλου και μπαχαρικών. Μαλακό στη γεύση, με πλούσιο σώμα, εξαιρετική δομή, φινέτσα και μακρά αρωματική επίγευση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

16 -18 °C

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2016
WINE ADVOCATE (JUNE ISSUE) MARK SQUIRES
2011
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ
2011
MUNDUS VINI BIO
2009
ΟΙΝΟΘΗΚΗ
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Iδανικό για κόκκινο κρέας με γλυκές σάλτσες καθώς και για να συνοδεύει κίτρινα τυριά.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Loading