Η ποικιλία Μαλαγουζιά έλκει τη καταγωγή της από την περιοχή της Ναυπακτίας. Φυτεύτηκε στον αμπελώνα Μάτσα στα πλαίσια της αναμπέλωσης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και ήταν μία από τις ποικιλίες που επέδειξε άριστο εγκλιματισμό στο οικοσύστημα του κτήματος.
Ένα βιολογικής καλλιέργειας κρασί που ξεχειλίζει από το έντονο αρωματικά μπουκέτο του, το οποίο το καθιστά μοναδικό.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αυστηρή χειροδιαλογή κατά την διάρκεια παραλαβής. Τυπική λευκή οινοποίηση με προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Ωρίμανση του οίνου στην δεξαμενή με ανάδευση των λεπτών λασπών μετά το τέλος της ζύμωσης μέχρι και την εμφιάλωση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λευκοκίτρινο χρώμα, με αρωματικό χαρακτήρα που εντυπωσιάζει με την ένταση και την πολυπλοκότητα του. Κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και φρούτων όπως πεπόνι, ροδάκινο, πορτοκάλι, ανανάς και γκρέιπφρουτ. Εξαιρετική ισορροπία στη γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
10-12 °C