Η ποικιλία Μαλαγουζιά έλκει τη καταγωγή της από την περιοχή της Ναυπακτίας. Φυτεύτηκε στον αμπελώνα Μάτσα στα πλαίσια της αναμπέλωσης στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και ήταν μία από τις ποικιλίες που επέδειξε άριστο εγκλιματισμό στο οικοσύστημα του κτήματος.
Ένα βιολογικής καλλιέργειας κρασί που ξεχειλίζει από το έντονο αρωματικά μπουκέτο του, το οποίο το καθιστά μοναδικό.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αυστηρή χειροδιαλογή κατά την διάρκεια παραλαβής. Τυπική λευκή οινοποίηση με προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Ωρίμανση του οίνου στην δεξαμενή με ανάδευση των λεπτών λασπών μετά το τέλος της ζύμωσης μέχρι και την εμφιάλωση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά Γενναιόδωρο, επικεντρώνεται σε φρουτώδεις χαρακτήρες όπως πεπόνι, βερίκοκο και εσπεριδοειδή ενώ πλαισιώνεται από πιο ώριμα και γλυκά αρώματα όπως του μελιού και γιασεμιού. Φινετσάτο και πολύπλοκο στη γεύση με γεμάτο σώμα. Χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση που δένει άψογα με τον χαρακτήρα μελιού που βγάζει στην επίγευση. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένος μεταξύ οξύτητας και αλκοολικού βαθμού ενώ βγάζει και ένα γεμάτο ελαφρώς λιπαρό σώμα που γεφυρώνει αρμονικά το πέρασμα από τη μύτη στο στόμα
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
10-12 °C