Δημιουργία των επιλεγμένων αμπελώνων Μπουτάρη στο πλαίσιο της ευρύτερης διερεύνησης σχετικά με το ποιοτικό δυναμικό του εγκλιματισμού των παγκοσμίως γνωστών ξένων ποικιλιών στον ελληνικό αμπελώνα. Ένα Merlot τυπικό της ποικιλίας αλλά και της περιοχής από την οποία προέρχεται.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ερυθρή οινοποίηση με στόχο την αξιοποίηση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
Σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (Allier 225 lt) για περίπου 12 μήνες.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βαθύ κόκκινο χρώμα με ζωηρές μπλέ ανταύγειες. Απλό άρωμα χωρίς σύνθετη σύνθεση, τυπικό της ποικιλίας Merlot, έντονη φρεσκάδα που χαρακτηρίζεται απο αρώματα φράουλας, βατόμουρου και μαύρου κερασιου που συμπληρώνονται απο αρωματα μπαχαρικών, βανίλιας και κανέλας. Στο στόμα, παρουσιάζεται αρκετά αρωματικό με πλούσιο όγκο, ελαφρια οξύτητα και καλή ισορροπία.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
16-18 °C