Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΝΑΟΥΣΣΑ

ΝΑΟΥΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ

Ξινόμαυρο
Ερυθρός, ξηρός
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση
Παλαιές σοδειές: 1974, 1978, 1980, 1983, 1987, 1988, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
DOWNLOAD

Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Π.Ο.Π. που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας στα κόκκινα κρασιά. Εδώ και 5 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.         

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κρυοεκχύλιση για 24 ώρες, αφαίμαξη ποσοστού για ροζέ, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων στους 19-23C, απαλή εκχύλιση με εντατικές ανακυκλώσεις πριν το ξεκίνημα της ζύμωσης (7-10 ημέρες), οι πιέσεις δεν συμπεριλήφθηκαν καθόλου στο χαρμάνι, μηλογαλακτική ζύμωση, γαλλικά δρύινα βαρέλια (3ης και 4ης χρήσης) για 12 μήνες, ήπιο φιλτράρισμα με μεγάλης διατομής γής διατόμων, τελικό φιλτράρισμα (polishing) από φιλτρόχαρτα.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Σε γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πιο εμβληματικό κρασί της σύγχρονης οινολογικής ελληνικής ιστορίας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα και ζωηρή απόχρωση. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου, λιαστής ντομάτας και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με αυτά της κανέλας, πιπεριού, μαύρης ελιάς και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, πολύ απαλό στο στόμα χωρίς καθόλου πικράδες ή στυφές τανίνες. Προσεγγίζει ένα πιο μοντέρνο στύλ Νάουσας που είναι πιο ευκολόπιοτο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

16-18 °C

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2019
TEXSOM WINE COMPETITION
2019
WINE SPECTATOR MAGAZINE
2018
TEXSOM WINE COMPETITION
2018
IMPORT MAGAZINE (Τυφλή δοκιμή)
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Πιάτα κόκκινων κρεάτων, σάλτσες, ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά όπως παρμεζάνα αλλά και καπνιστά τυριά. Tαιριάζει απόλυτα με το καθημερινό φαγητό και τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΣΑΣ
Loading