Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΝΑΟΥΣΣΑ

ΝΑΟΥΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ

Ξινόμαυρο
Ερυθρός, ξηρός
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση
Παλαιές σοδειές: 1974, 1978, 1980, 1983, 1987, 1988, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
DOWNLOAD

Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Π.Ο.Π. που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας στα κόκκινα κρασιά. Εδώ και 5 γενιές απολαμβάνει την προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, εισάγοντας τους νέους στην εμπειρία του κόκκινου και ανταμείβοντας τους πιστούς του φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά του.         

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική ερυθρή οινοποίηση.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Σε γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες (Allier, Never 400 lt).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τυπικό, κλασικό κρασί της Νάουσσας. Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές τανίνες στο τελείωμά του.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

16-18 °C

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2019
TEXSOM WINE COMPETITION
2019
WINE SPECTATOR MAGAZINE
2018
TEXSOM WINE COMPETITION
2018
IMPORT MAGAZINE (Τυφλή δοκιμή)
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
Ταιριάζει με πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό σε κόκκινη σάλτσα με κουκουνάρια και σταφίδες. Προτιμάται επίσης με πιάτα με ζυμαρικά και πικάντικες κόκκινες σάλτσες, με κίτρινα τυριά όπως παρμεζάνα, αλλά και φέτα.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΣΑΣ
Loading