ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προσεγμένη επιλογή σταφυλιών από συγκεκριμένο αμπελοτόπι του Κτήματος Ρωξάνης Μάτσα στην Κάντζα Αττικής. Χειρονακτικός τρυγητός τις πρώτες πρωινές ώρες, εισαγωγή σε ψυκτικό θάλαμο για πτώση της θερμοκρασίας των σταφυλιών. Χειροδιαλογή στο οινοποιείο. Ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις σε όλα τα στάδια της οινοποίησης. Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ωρίμανση με τακτική ανάδευση των φίνων λασπών μέχρι και την εμφιάλωση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα. Φίνος χαρακτήρας που θυμίζει διακριτικά αρώματα λουλουδιών (λεμονανθών και γιασεμιού), μελιού και φρούτων (βερίκοκου, λευκόσαρκου ροδάκινου και φλούδας πορτοκαλιού). Δροσερό, λιπαρό με μέτριο σώμα, ευχάριστη οξύτητα, ισορροπημένη γεύση και αρωματική επίγευση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
10-12°C