Το Rose Boutari Sec (ξηρό) παράγεται κυρίως από την ευγενέστερη ερυθρή ποικιλία της Β. Ελλάδας, το Ξινόμαυρο. Ο νευρικός χαρακτήρας της ποικιλίας συναντάει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διεθνών ποικιλιών στο χαρμάνι, με αποτέλεσμα ένα ροζέ με προσωπικότητα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ροζέ οινοποίηση με αφαίμαξη. Παραμονή του χυμού με τα στέμφυλα 12- 20 ώρες, ανάλογα με την ποικιλία.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λαμπερό ροζ χρώμα, έντονο άρωμα φρέσκων φρούτων κυρίως ώριμης φράουλας και κερασιού. Ζωηρό στην οξύτητα αλλά με απόλυτη αρμονία στο τέλος που αφήνει μια γλυκιά φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
7-13°C