Το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Μπουτάρη είναι ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Ένα κρασί με ιδιαίτερη μεταλλικότητα που εκφράζει στο έπακρο το χαρακτήρα της ποικιλίας.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ψύξη των εισερχόμενων σταφυλιών στους 10°C σε ψυκτικό θάλαμο, χειροδιαλογή σε τράπεζα διαλογής, εκκραγιστήριο, απαλό πρόγραμμα πίεσης σε αδρανή ατμόσφαιρα, στατική απολάσπωση με παράλληλη ψύξη του μούστου, αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 14-18°C, battonage και ανάδευση λεπτών οινολασπών για την βελτίωση του όγκου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Απαλό και κρυστάλλινο ανοιχτό αχυρένιο χρώμα με αρώματα όπως άνθη λεμονιάς, άνθη γιασεμιού, υάκινθου και μάραθου. Φινετσάτο κρασί, ζωηρό, με έντονο το στοιχείο της μεταλλικότητας, πλούσιο σώμα, θαυμάσια γευστική ισορροπία, μακριά και έντονα αρωματική επίγευση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
10-12°C