Ποικιλία, η οποία φυτεύτηκε στην περιοχή της Νάουσας, σε πειραματικό επίπεδο τη δεκαετία του ’90 για την αξιολόγηση της προσαρμογής της στο συγκεκριμένο μικρόκλιμα. Με τη σωστή διαχείριση επέδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα και σε συνδυασμό με τις νέες τεχνικές οινοποίησης που εφαρμόζονται, δημιουργήσαμε ένα Syrah τυπικό της ποικιλίας αλλά συνάμα και της περιοχής από την οποία προέρχεται.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ερυθρή οινοποίηση, με στόχο την αξιοποίηση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
Σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (Allier 225 lt) για 12 μήνες.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα, πλούσιο άρωμα που ξεχειλίζει από κόκκινα φρούτα του δάσους, με κύρια το βατόμουρο και το αγριοκέρασο, και με πικάντικο χαρακτήρα, όπου κυριαρχούν αρώματα ξύλου, πιπεριού και καπνού. Εξαιρετική δομή, με πλούσιο σώμα, έντονες τανίνες και επίγευση που διαρκεί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
16-18 °C