Το όνομα του Vinsanto Boutari 12 προέρχεται από το Vino di Santorini (Οίνος της Σαντορίνης), που με το χρόνο κατέληξε στη σημερινή ονομασία και τα δώδεκα χρόνια παλαίωσης του σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ένα μοναδικό κρασί που έχει παλαιώσει κάτω από ιδανικές συνθήκες και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες που τρυγήθηκαν όψιμα και μετά απλώθηκαν στον ήλιο για το γνωστό «λιάσιμο» που διαρκεί 15 ημέρες. Ακολουθείται η διαδικασία της λευκής οινοποίησης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ με το τέλος της ζύμωσης ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 έτη.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
Σε δρύινα βαρέλια για διάστημα 12χρόνων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα με βαθιές καφέ ανταύγειες που προδίδουν την ηλικία του και την πολύχρονη παραμονή στα βαρέλια. Μεθυστικά άρωμα με πολύπλοκο χαρακτήρα που πλαισιώνεται από θυμαρίσιο μέλι, αποξηραμένο σύκο και σταφίδες ενώ στο βάθος ανατέλλουν χαρακτηριστικά αρώματα καφέ και καμένης καραμέλας. Με πλούσια γεύση και τραγανή οξύτητα μπορεί άνετα να παλαιώσει για ακόμα πολλά χρόνια ενώ στο τελείωμα του είναι απαλό και ζεστό με τα παραπάνω αρώματα να το ακολουθούν άψογα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
7-10 °C