Το κτήμα

Νάουσα

Το κτήμα

Στη Νάουσα, σε μία περιοχή της Μακεδονίας στις ανατολικές παρυφές του Βερμίου, βρίσκεται η έδρα του Οινοποιείου Μπουτάρη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας

Το 1879 ξεκίνησε η πορεία μας, η οποία ανέδειξε το ελληνικό κρασί παγκοσμίως και έχει πρωταγωνιστήσει στην εξέλιξη της ελληνικής οινοποιίας, καθιστώντας μας ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά οινοποιεία.

 

Η αμπελουργία στη ζώνη της Νάουσας στη Β. Ελλάδα φέρει βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Η παρουσία μας υπήρξε καθοριστική, όχι μόνο για τη διαφύλαξη της τοπικής ποικιλίας του Ξινόμαυρου, σε εποχές που η αμπελουργία απειλούταν, αλλά και για την ανάδειξη και καταξίωση της ποικιλίας και της Π.Ο.Π. ζώνης της Νάουσας, μέσω εξαιρετικών και ιστορικών κρασιών.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Κατά τη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε η καλλιέργεια των ξένων ποικιλιών Merlot και Syrah στον αμπελώνα μας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε στη δημιουργία μονοποικιλιακών κρασιών και σε εξαιρετικά χαρμάνια με το Ξινόμαυρο, αποδεικνύοντας το δυναμικό του αμπελώνα μας και τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξής του.

Επίσκεψη και εμπειρία

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το οινοποιείο δεν είναι επισκέψιμο. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο info@boutari.gr

Επόμενος Αμπελώνας 05

Γουμένισσα

Ανακαλύψτε τον