Τα ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ BOUTARI στους Χρυσούς Σκούφους 2024: Μια κορυφαία συνάντηση οίνου και γαστρονομίας

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τους “Χρυσούς Σκούφους”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες ετικέτες κρασιών της οινοποιίας.

Η τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” στο Athenaum InterContinental τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ανέδειξε τη λάμψη και την αρτιότητα της γαστρονομικής σκηνής. Τα υψηλής αισθητικής πιάτα παρουσίασαν μια συνδυαστική απόλαυση αυθεντικών γεύσεων, αποδεικνύοντας την αναμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ της υψηλής γαστρονομίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής του κρασιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βογιατζής, Head Oenologist των Οινοποιείων Μπουτάρη και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

«Τα Οινοποιεία Boutari στηρίζουν σταθερά θεσμούς που π ροάγουν την υψηλή γαστρονομία και την ελληνική δημιουργικότητα. Εξάλλου ένα καλό πιάτο χρειάζεται ένα καλό κρασί για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο».

Σε μια λαμπερή εκδήλωση με πρωταγωνιστή τη γεύση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές νέες προτάσεις των οινοποιείων  Μπουτάρη σε επίσημη πρώτη και συγκεκριμένα τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Βιδιανό. Η νέα αυτή σειρά κρασιών από ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτεί και την νέα εποχή Μπουτάρη, με επίκεντρο την παραγωγή και εμπορία ιδιαίτερων ποικιλιών και «φρέσκων»  ετικετών που προάγουν την ελληνική οινοποιία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βραδιά των Χρυσών Σκούφων ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο και ζεστό καλωσόρισμα με ένα ποτήρι από “Το Πολύπλοκο” Ασύρτικο Μπουτάρη. Η πλούσια γευστική παλέτα του κρασιού χρωμάτισε ευχάριστα το ξεκίνημα της εκδήλωσης, ενώ οι εκλεπτυσμένες νότες του ξετύλιγαν μια ιστορία γεύσης πλούσιας σε αρώματα και αισθήσεις. Την σκυτάλη του δείπνου πήραν το ανανεωμένο σε εμφάνιση Sauvignon Blanc, με έντονα και πλούσια αρώματα, “Η Φινετσάτη” Μαλαγουζιά Μπουτάρη, μια εκλεπτυσμένη ποικιλία η οποία αποδεικνύει την αξία της με την ικανότητά της να πλαισιώνει αρμονικά κάθε γεύση, το Μοσχοφίλερο Cuvée Speciale που παράγεται από διαλεχτά σταφύλια ηλικίας 50 ετών, το Καλλίστη Reserve που αποτελεί την κορυφαία εκδοχή της ποικιλίας Ασύρτικο σε βαρέλι και το Κόκκινο Γράμμα, ένα μοναδικό καινούργιο blend από Merlot & Syrah από την περιοχή της Μακεδονίας, που με το πλούσιο, βαθύ ρουμπινί χρώμα, ολοκλήρωσαν τη γαστρονομική εμπειρία με μια αίσθηση πληρότητας και ευχαρίστησης.

Μια αρμονική συμφωνία οίνου και γεύσης όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία που συνδύασε την αρτιότητα των ελληνικών κρασιών με τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.

***

Λίγα λόγια για την Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.

Η εταιρεία Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική οινοποιητική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε να γράφει τη δική της ιστορία του κρασιού απο το 1879. Διαθέτοντας πέντε οινοποιεία στην Ελλάδα σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, αναπτύσσει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων με περισσότερες από 35 ετικέτες κρασιών. Η εξαγωγική δράση της οινοποιίας απλώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες συμβάλλοντας στην εδραίωση του ελληνικού κρασιού και στο εξωτερικό. Το 2022, η εταιρεία εξαγοράστηκε από το επενδυτικό σχήμα Sterner Stenhus Greece στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής επιχείρησης, στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, πάντοτε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.