Το κτήμα

Μαντινεία

Το κτήμα

Σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ο τοπικός αμπελώνας Μπουτάρη, στη Μαντίνεια της Πελοποννήσου, με έκταση 310 στρέμματα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας

Το οινοποιείο μας, στη Μαντίνεια της Πελοποννήσου, βρίσκεται στην Μηλιά, 8 χλμ από την Τρίπολη. Είναι ένα από τα παλαιότερα οργανωμένα οινοποιεία της περιοχής και η παρουσία του συνέβαλε στη διάσωση και επέκταση της αμπελοκαλλιέργειας στη ζώνη ΠΟΠ Μαντινεία.

Η σχέση της Μαντινείας με την αμπελοκαλλιέργεια είναι το ίδιο παλιά με την ιστορία της, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή και φυσικά από το «κλήμα του Παυσανία», το παλαιότερο ίσως αμπελόκλημα στον κόσμο. Όπως και σε άλλες σημαντικές αμπελοοινικές ζώνες έτσι και εδώ η συνεισφορά της οινοποιίας Μπουτάρη ήταν καθοριστική. Διαφύλαξε από εξαφάνιση μία από τις κυριότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες, το Μοσχοφίλερο, απ’ όπου παράγεται το ΠΟΠ Μαντινεία και ανέδειξε στο έπακρο το δυναμικό της κάνοντάς το γνωστό ανά τον κόσμο.

Ποικιλιακή Σύνθεση

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Τη μεγαλύτερη έκτασή του συγκεκριμένου αμπελώνα καλύπτει η γηγενής ποικιλία “Μοσχοφίλερο”, συνοδευόμενη από τις ποικιλίες Gewurztraminer και Chardonnay. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιες άλλες ελληνικές και ξένες ποικιλίες υπό πειραματισμό, προσδίδοντας ποικιλία και ενδιαφέρον στον αμπελώνα.

Επίσκεψη και εμπειρία

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το οινοποιείο δεν είναι επισκέψιμο. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο info@boutari.gr

Επόμενος Αμπελώνας 04

Νάουσα

Ανακαλύψτε τον