Το κτήμα

Σαντορίνη

Το κτήμα

Το Οινοποιείο μας στην Σαντορίνη, με την χαρακτηριστική λευκή του θόλο, άρχισε να λειτουργεί το 1989. Από τότε διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμπελοοινική ανάπτυξη του νησιού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ξεκίνησε η ενεργή ενασχόλησή μας με τον αμπελώνα της Σαντορίνης. Μέσα από το διορατικό βλέμμα ενός έμπειρου Έλληνα οινοπαραγωγού, εντοπίσαμε μία σημαντική αμπελοοινική ζώνη με μεγάλη δυναμική και σημαντικές προοπτικές παραγωγής κρασιών υψηλής ποιότητας.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας, Σελλάδια με έκταση 60 περίπου στρεμμάτων, φυτεύτηκε για πρώτη φορά το 1992 και η φύτευσή του ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Σήμερα, είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες του ολοκληρωμένες υπηρεσίες ξενάγησης σε συνδυασμό με τη μαγευτική αύρα της Σαντορίνης. Υπόσχεται να αποτελέσει μία μοναδική οινική εμπειρία, λουσμένη από το αιγαιοπελαγίτικο φως.

Ποικιλιακή Σύνθεση

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Οι ποικιλίες που επιλέξαμε ήταν κυρίως οι ντόπιες λευκές, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι, αλλά και κάποιες άλλες που καλλιεργούνται πειραματικά, ενώ παρακολουθείται η παραγωγή του.

Στο παρελθόν, ο αμπελώνας μας έχει λειτουργήσει και ως «πειραματικός αμπελώνας» αφού πολλές ποικιλίες όπως το Μαυροτράγανο, το Ασύρτικο, το Αηδάνι, καλλιεργήθηκαν πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι του αμπελώνα, ώστε να παρατηρηθεί ο εγκλιματισμός τους στην περιοχή και να δοκιμαστούν τα προϊόντα που μπορούν να δώσουν.

Τα κρασιά του αμπελώνα

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Επίσκεψη στον αμπελώνα

Επίσκεψη

01 Explore Boutari Winery

Γνωρίστε την ιστορία του νησιού της Σαντορίνης καθώς περπατάτε στα εδάφη όπου καλλιεργούνται οι μοναδικές μας ποικιλίες σταφυλιού. Σε αυτή την περιήγηση θα έρθετε σε επαφή με την ιστορία πίσω από την οινοποίηση και θα κάνετε μια ξενάγηση στο οινοποιείο μας. Η εμπειρία θα συνδυαστεί με μία εκπαιδευτική γευστική δοκιμή 4 τυπικών κρασιών της Σαντορίνης από τη συλλογή κρασιών του οινοποιείου.

02 Santorini’s Finest

Εξερευνήστε την ιστορία του Οινοποιείου Μπουτάρη μέσα από μια ξενάγηση. Θα περιηγηθείτε στο οινοποιείο, στην περιοχή παραγωγής και στο κελάρι μας, όσο μοιραζόμαστε μαζί σας τις γνώσεις μας σχετικά με την οινοποίηση και τα τοπικά σταφύλια. Μετά την ξενάγηση, θα απολαύσετε μια λεπτομερή γευσιγνωσία 6 διαφορετικών κρασιών συνοδευόμενη από σπιτική λιχουδιά.

03 Culinary Collective

Μια εμπειρία που συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να γευτούν τις κορυφαίες γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας και την τοπική κουζίνα της Σαντορίνης. Το οινοποιείο μας στην Σαντορίνη είναι το μόνο οινοποιείο που προσφέρει μια τόσο ενδιαφέρουσα οινογευστική εμπειρία! Η οινοποιία μας είναι περήφανη που είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σε όλες τις οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας που παράγουν τις τέσσερις ποικιλίες ambassador της Ελλάδας: Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο.

04 Wine Pairing Delights

Θα απολαύσετε μία ιδιωτική ξενάγηση, με οδηγό τον πιστοποιημένο Σομελιέ μας και θα εξερευνήσετε τα μυστικά πίσω από την ιστορία του οινοποιείου μας και τη διαδικασία oινοπαραγωγής καθώς περπατάτε στο οινοποιείο, την περιοχή παραγωγής και το ατμοσφαιρικό κελάρι μας.

05 Vertical Wine Tasting

Η απόλυτη εμπειρία για κάθε λάτρη του κρασιού είναι αδιαμφισβήτητα η Κάθετη Γευσιγνωσία Κρασιού που σας επιτρέπει να κατανοήσετε σε βάθος την ιστορία του οινοποιείου μας. Σε αυτήν την εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού, θα δοκιμάσετε διαφορετικές σοδειές της ίδιας οινοποίησης, καθώς ο πιστοποιημένος Σομελιέ μας θα μοιράζεται μαζί σας σημειώσεις για κάθε τρύγο. Μετά τη λεπτομερή γευσιγνωσία θα σας προσφέρουμε το τέλειο ζευγάρωμα σε κάθε σοδειά ανάλογα με το κάθε κρασί ξεχωριστά. Η κάθετη γευσιγνωσία πραγματοποιείται σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον, το κελάρι του οινοποιείου μας, καθώς απολαμβάνετε 5 διαφορετικούς τρύγους, γύρω από τα παρατεταμένα αρώματα των παλαιωμένων βαρελιών μας.

Επόμενος Αμπελώνας 03

Μαντινεία

Ανακαλύψτε τον