Το κτήμα

Scalarea Estate

Το κτήμα

Το νεότερο και σύγχρονης αισθητικής οινοποιείο μας, είναι χτισμένο έξω από το χωριό Σκαλάνι, στο κτήμα Φανταξομέτοχο, από το 2004.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία

Η φύτευση του αμπελώνα είχε ξεκινήσει το 1990. Ο κύριος στόχος της Οινοποιίας μας με τον συγκεκριμένο αμπελώνα ήταν να θέσουμε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάδειξη του κρητικού κρασιού παγκοσμίως, μέσα οπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε το δυναμικό των ντόπιων ποικιλιών αλλά και μέσα από τις διακρίσεις μας, έχουμε κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό τις δυνατότητες του κρητικού αμπελώνα.

Το κτήμα Φανταξομέτοχο ή αλλιώς «Μετόχι των φαντασμάτων», οφείλει το όνομά του στις προσπάθειες του πρώην ιδιοκτήτη του να το διασώσει από τις πειρατικές επιδρομές, διαδίδοντας ότι στο κτήμα κατοικούν φαντάσματα.

Η ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα μας, περιλαμβάνει ντόπιες ποικιλίες όπως το Βιδιανό, η Malvasia Aromatica, το Ασύρτικο, το Κοτσιφάλι και το Μοσχάτο Σπίνας αλλά και ξένες όπως το Chardonnay και το Syrah.

Ποικιλιακή Σύνθεση

Στο παρελθόν, ο αμπελώνας μας έχει λειτουργήσει και ως «πειραματικός αμπελώνας» αφού πολλές ποικιλίες όπως το Μαυροτράγανο, το Ασύρτικο, το Αηδάνι, καλλιεργήθηκαν πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι του αμπελώνα, ώστε να παρατηρηθεί ο εγκλιματισμός τους στην περιοχή και να δοκιμαστούν τα προϊόντα που μπορούν να δώσουν.

Τα κρασιά του αμπελώνα

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

Scalarea Residences

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ

Τρεις μοναδικές κατοικίες μέσα στον αμπελώνα, διαθέσιμες να να χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

01 Λιάτικο

Το Λιάτικο είναι ιδανικό και για να γιορτάσετε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο αλλά και για να περάσετε μια χαλαρωτική απόδραση! Αυτό το σπίτι, βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση στον όμορφο αμπελώνα μας. Η θέα που περιβάλλει αυτό το κατάλυμα κόβει την ανάσα. Θα απολαύστε την απέραντη θέα στα αμπέλια από τη μεγάλη βεράντα.

02 Μαλβάζια

Η αίσθηση στον ξενώνα Μαλβάζια είναι η απόλυτη ηρεμία, σε ένα γραφικό ησιχαστήριο. Το σπίτι που βρίσκεται ανάμεσα στους αμπελώνες, είναι κομψά σχεδιασμένο για δύο και διακοσμημένο για να εξασφαλίζει μια απλή /πολυτελή διαμονή.

03 Κοτσιφάλι

Περιτριγυρισμένο από τον γραφικό μας αμπελώνα, το Κοτσιφάλι είναι ειδικά σχεδιασμένο για μικρές παρέες. Είναι ένα σπίτι που παρομοιάζεται με ένα καλό μπουκάλι κρασί σε συνδυασμό με καλούς φίλους, ένα σπίτι που μπορείτε να απολαύσετε γιατί σας επιτρέπει να είστε μέρος της ισορροπίας της φύσης. Φιλοξενεί έως τέσσερα (4) άτομα.

 • Nice & Easy Activities

  Crete’s Finest

  Εξερευνήστε την ιστορία και την οινοποίηση του Κτήματος Scalarea, μέσω μιας ξενάγησης από τον οικοδεσπότη μας, ο οποίος θα σας κάνει έναν περίπατο στους αμπελώνες…

  Περισσότερα
 • Nice & Easy Activities

  Stroll Around Greece

  Εξερευνήστε την ιστορία και την οινική κληρονομιά του Οινοποιείου Μπουτάρη μέσα από μια ξενάγηση από τον οικοδεσπότη μας, ο οποίος θα σας ταξιδέψει στους αμπελώνες, την οινοπαραγωγική περιοχή, και το κελάρι μας…

  Περισσότερα
 • Premium Activites

  Γαστρονομική και Οινική εμπειρία

  Ανακαλύψτε και εξερευνήστε την ιστορία και τον πολιτισμό πίσω από την Κρητική διατροφή, με την παρέα των δύο οικοδεσποτών μας. Ο σεφ μας θα σας δείξει και θα σας κατευθύνει στην παρασκευή 5 διαφορετικών κρητικών πιάτων και ο πιστοποιημένος Σομελιέ μας, θα μοιραστεί μαζί σας τις γνώσεις μας σχετικά με την Οινοποίηση του τόπου μας.

  Περισσότερα
 • Premium Activites

  Treasures Of Crete

  Το Treasures of Crete είναι η απόλυτη εμπειρία, για να εμβαθύνετε στην ιστορία, την κολτούρα και την οινική κληρονομιά του Κτήματος Μπουτάρη.

  Περισσότερα
 • Premium Activites

  Wine Picnic

  Wine Picnic σε ένα γραφικό περιβάλλον,και η θέα των ατελείωτων αμπελώνων του Scalarea Estate είναι μια πραγματική απόλαυση για εσάς και τους αγαπημένους σας.

  Περισσότερα
 • Premium Activites

  Lunch & Wine

  Εξερευνήστε την Κρήτη μέσα από τα καλύτερα κρασιά μας. Περιηγηθείτε στο μοναδικά σχεδιασμένο οινοποιείο μας, χτισμένο σε αρμονία με τη φύση, μέσα στους αμπελώνες μας.

  Περισσότερα
 • Premium Activites

  Κάθετη Γευσιγνωσία Κρασιού

  Η απόλυτη εμπειρία για κάθε λάτρη του κρασιού είναι αδιαμφισβήτητα μια Κάθετη Γευσιγνωσία Κρασιού που θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε σε βάθος την Ιστορικότητα του Οινοποιείου μας.

  Περισσότερα
Επόμενος Αμπελώνας 02

Σαντορίνη

Ανακαλύψτε τον