Are you of legal drinking age in your country?
GR EN

ΑΤΤΙΚΗ

ΑΤΤΙΚΗ

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα, Λεονταρίου 61, Κάντζα, Τ.Κ. 15351 Τηλ. : +30 210 2847059    
Το Κτήμα της Ρωξάνης Μάτσα είναι επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού. Για πληροφορίες καλέστε την κα Έβελυν Μαρασλή, τηλ. 6947-007021, info@roxanematsaestate.com
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Κάποια κτήματα έχουν προσωπικότητα! Κτήμα Ρωξάνη Μάτσα, Αττικός αμπελώνας με ιστορία. Το κτήμα Μάτσα είναι ένας ιστορικός αμπελώνας 122 στρεμμάτων, που καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Με τη συνεργασία της οινοποιίας Μπουτάρη, τη συνέχιση αυτής της παράδοσης έχει αναλάβει η Ρωξάνη Μάτσα, μια αυθεντική αμπελοκαλλιεργήτρια, Οινική Προσωπικότητα της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου για το 2001. Σήμερα το κτήμα αποτελείται από ένα ξεχωριστό οινοποιείο με ένα μοναδικό οίκημα που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε και αποτελεί το σπίτι της Ρωξάνης Μάτσα. Η ζωή μέσα στο Κτήμα της δίνει τη χαρά της καθημερινής φροντίδας του αμπελώνα, των κρασιών και την ενεργή συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης βάζοντας έτσι την προσωπική της σφραγίδα.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ & ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΑ

Το Κτήμα Μάτσα, στην Αττική, βρίσκεται στην Κάντζα, μια περιοχή γνωστή από το παρελθόν για την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Το Κτήμα συνολικής έκτασης 122 στρεμμάτων, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Τα εδάφη του είναι μέσης μηχανικής σύστασης, αργιλλοπηλώδη, πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Το περίφημο «αττικό» κλίμα, ένα κύριο χαρακτηριστικό του οικοσυστήματος, είναι ιδανικό για την αμπελοκαλλιέργεια. Με ήπιους χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, ευνόησε τους πειραματισμούς που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της εταιρείας Μπουτάρη τη δεκαετία του ʼ80. Από αυτούς ξεχώρισε η ποικιλία Μαλαγουζιά. 

Στα χρόνια που ακολούθησαν και στα πλαίσια της ανανέωσης του αμπελώνα που ήταν αρχικά φυτεμένος κυρίως με Σαββατιανό, η Μαλαγουζιά επεκτείνεται, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται και άλλες ενδιαφέρουσες ποικιλίες όπως Syrah, Σαββατιανό και Sauvignon Blanc που εγκλιματίζονται άριστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα κρασιά του κτήματος σήμερα βασίζονται σε νέους αμπελώνες.






Loading