1879 Boutari Legacy
Οίνος ερυθρός, ξηρός
Με όχημα τα 145 χρόνια εμπειρίας, πειραματισμού και γνώσης της περιοχής και της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, επιλέχθηκε ένα εξαιρετικό αμπελοτόπι στον Τρίλοφο Νάουσσας και γεννήθηκε το "1879".
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ
Ποικιλία
Ξινόμαυρο
Γευστικό Προφιλ
Βαθύ ερυθρό χρώμα. Έντονη πολυπλοκότητα με πρωτογενή αρώματα κόκκινων μούρων, ξηρού σύκου και τοματοχυμού που δένουν αρμονικά με αρώματα έντονης παλαίωσης όπως βανίλιας, καβουρδισμένο αμύγδαλου και ελαφριές νότες πούρων. Το σωμα του είναι γεμάτο με ευχάριστη οξύτητα. Οι απαλές βελούδινες ταννίνες που προκαλούν μία γεμάτη αίσθηση στο στόμα.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Κόκκινα Μούρα
- Αποξηραμένο Σύκο
- Χυμός Ντομάτας
- Δαμάσκηνο
- Βανίλια
Οινοποίηση
Κρυοεκχύλιση για 24 ώρες, αφαίμαξη μικρού ποσοστού για ροζέ, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων στους 20-27C, απαλή εκχύληση με εντατικές ανακυκλώσεις πριν το ξεκίνημα της ζύμωσης, μερική αφαίρεση κουκουτσιών κατά τη διάρκεια της εκχύλησης για αποφυγή στυφάδας και πικράδας, μηλογαλακτική ζύμωση, γαλλικά δρύινα βαρέλια τρίτης χρησης για 24 μήνες.