Grande Reserve Naoussa

Οίνος ερυθρός, ξηρός

Ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί που σταθερά είναι στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων γευσιγνωστών ως ένα από τα πιο υψηλών προδιαγραφών ελληνικά ερυθρά κρασιά.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ

2013
12.5% vol.
Παλαίωση: Τέσσερα χρόνια συνολικά, εκ των οποίων δύο σε δρύινα βαρέλια και δύο σε φιάλη
Διατίθεται σε 750ml

Ποικιλία

Ξινόμαυρο

Γευστικό Προφιλ

Βαθύ πορφυρό χρώμα με σκουρόχρωμες κεραμιδί ανταύγειες. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, που συνυπάρχουν με τα αρώματα της παλαίωσης, την κανέλα και το ξύλο. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές ταννίνες στο τελείωμά του.

serve-glass-image
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14-18 Co
Γευστικό Προφίλ
Οξύτητα
Σώμα
Μύτη
Τανίνη
Αλκοόλ
  • Χαμηλό
  • Μεσαίο
  • Δυνατό
Αρώματα Κρασιού
  • Ξύλο
  • Κανέλα
  • Κόκκινα Φρούτα
Γευστικοί Συνδυασμοί
taste-combination-icon
Πιάτα κόκκινων κρεάτων & κυνήγικαι
taste-combination-icon
Ζυμαρικά
taste-combination-icon
Πιατέλες τυριών

Οινοποίηση

Η οινοποίηση γίνεται από ξεχωριστά επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Τριλόφου που τρυγούνται και οινοποιούνται χωριστά. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 22 – 27 C (ενώ έχει προηγηθεί κρυοεκχύληση) και ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 7 ημέρες μέχρις ότου να παραλάβουμε το επιθυμητό χρώμα και σώμα. Μετά ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Στην συνέχεια τα κρασιά παλαιώνουν δύο χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης, εμφιαλώνονται και παραμένουν άλλα δύο χρόνια στις κάβες της εταιρείας για την ανάπτυξη του μπουκέτου τους.

Διακρίσεις

2023
DECANTER WORLD WINE AWARDS - ΧΑΛΚΙΚΟ 87/100 (2013)
2020
WINE & SPIRITS MAGAZINE - 94/100
Single Wine Image