Grande Reserve Naoussa
Οίνος ερυθρός, ξηρός
Ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί που σταθερά είναι στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων γευσιγνωστών ως ένα από τα πιο υψηλών προδιαγραφών ελληνικά ερυθρά κρασιά.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ
Ποικιλία
Ξινόμαυρο
Γευστικό Προφιλ
Βαθύ πορφυρό χρώμα με σκουρόχρωμες κεραμιδί ανταύγειες. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, που συνυπάρχουν με τα αρώματα της παλαίωσης, την κανέλα και το ξύλο. Έχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία και δομή, με μαλακές ταννίνες στο τελείωμά του.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Ξύλο
- Κανέλα
- Κόκκινα Φρούτα
Οινοποίηση
Η οινοποίηση γίνεται από ξεχωριστά επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Τριλόφου που τρυγούνται και οινοποιούνται χωριστά. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 22 – 27 C (ενώ έχει προηγηθεί κρυοεκχύληση) και ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 7 ημέρες μέχρις ότου να παραλάβουμε το επιθυμητό χρώμα και σώμα. Μετά ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Στην συνέχεια τα κρασιά παλαιώνουν δύο χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης, εμφιαλώνονται και παραμένουν άλλα δύο χρόνια στις κάβες της εταιρείας για την ανάπτυξη του μπουκέτου τους.