Μοσχοφίλερο Boutari Naturally
Οίνος λευκός, βιολογικός, ξηρός
Η τυπικότητα του Μοσχοφίλερου εμπλουτισμένη στο αρωματικό προφίλ και υποστηριζόμενη από γευστική ισορροπία και πολύ μεγάλη διάρκεια.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ποικιλία
Μοσχοφίλερο
Γευστικό Προφιλ
Λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα. Φίνος χαρακτήρας που συνδυάζει τα αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού και τριαντάφυλλου με γλυκές νότες κερύθρας στην επίγευση. Δροσερό, λιπαρό με έντονη οξύτητα που ισορροπείται άψογα με τα αρώματα λεμονιού, μελιού και ροδάκινου. Μεσαία δομή με λιπαρή, γλυκιά επίγευση που διαρκεί.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Λεμόνι
- Κίτρο
- Τριαντάφυλλο
Οινοποίηση
Προσεγμένη επιλογή σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχοφίλερο από πρέμνα ηλικίας 50 ετών που καλλιεργούνται σε αργιλοπηλωδη εδάφη στον ιδιόκτητο αμπελώνα Μπουτάρη στη Μαντινεία. Ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από τον τρυγητό μέχρι και την εμφιάλωση χωρίς μάλιστα την προσθήκη θειωδών. Ζύμωση με αυτόχθονες ζύμες, ακολουθούμενη από 3μηνη ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ήπια διήθηση και εμφιάλωση.