Αγιωργίτικο Μπουτάρη
Οίνος Ερυθρός, Ξηρός
Το Αγιωργίτικο Μπουτάρη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά της ομώνυμης ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο, που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στη ζώνη Νεμέας, στην Πελοπόννησο.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ
Ποικιλία
Αγιωργίτικο
Γευστικό Προφιλ
Έντονο κόκκινο χρώμα με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα από μαύρα φρούτα, όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο πλαισιωμένα από βοτανικές νότες. Ένα κρασί με πλούσια δομή, ισορροπία και απαλή επίγευση.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Κεράσι
- Δαμάσκινο
- Βύσσινο
Οινοποίηση
Τα σταφύλια οινοποιούνται στο οινοποιείο με τη μέθοδο κλασικής ερυθρής οινοποίησης, αυξάνοντας όμως το χρόνο επαφής του χυμού με τα στέμφυλα για την καλύτερη εκχύλιση των χρωστικών και των τανινών. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση, απαραίτητη για την μείωση της οξύτητας και της τραχειάς γεύσης των φρέσκων κρασιών. Μετά από το τέλος και της μηλογαλακτικής ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενή με τις λεπτές οινολάσπες μέχρι την εμφιάλωση του.