Αγιωργίτικο Μπουτάρη

Οίνος Ερυθρός, Ξηρός

Το Αγιωργίτικο Μπουτάρη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά της ομώνυμης ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο, που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στη ζώνη Νεμέας, στην Πελοπόννησο.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΜΕΑ

2022
12,5% vol.
Διατίθεται σε 187ml / 375ml / 750ml

Ποικιλία

Αγιωργίτικο

Γευστικό Προφιλ

Έντονο κόκκινο χρώμα με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα από μαύρα φρούτα, όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο πλαισιωμένα από βοτανικές νότες. Ένα κρασί με πλούσια δομή, ισορροπία και απαλή επίγευση.

serve-glass-image
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14 Co
Γευστικό Προφίλ
Οξύτητα
Σώμα
Μύτη
Τανίνη
Αλκοόλ
  • Χαμηλό
  • Μεσαίο
  • Δυνατό
Αρώματα Κρασιού
  • Κεράσι
  • Δαμάσκινο
  • Βύσσινο
Γευστικοί Συνδυασμοί
taste-combination-icon
Κρέατα
taste-combination-icon
Γλυκά Λαχανικά

Οινοποίηση

Τα σταφύλια οινοποιούνται στο οινοποιείο με τη μέθοδο κλασικής ερυθρής οινοποίησης, αυξάνοντας όμως το χρόνο επαφής του χυμού με τα στέμφυλα για την καλύτερη εκχύλιση των χρωστικών και των τανινών. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση, απαραίτητη για την μείωση της οξύτητας και της τραχειάς γεύσης των φρέσκων κρασιών. Μετά από το τέλος και της μηλογαλακτικής ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενή με τις λεπτές οινολάσπες μέχρι την εμφιάλωση του.

Διακρίσεις

2019
WINE ENTHOUSIAST MAGAZINE - 91/100
2014
WINE ENTHOUSIAST MAGAZINE (SEPT ISSUE) - 85/100
2013
WORLD WINE AWARDS OF CANADA - BEST OF VARIETY
Single Wine Image