Κρητικός Ερυθρός
Οίνος Ερυθρός, Ξηρός
Το αρμονικό πάντρεμα των δύο κύριων γηγενών ερυθρών ποικιλιών της Κρήτης μας έδωσε ένα κρασί που έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάδειξη του κρητικού κρασιού παγκοσμίως.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΡΗΤΗ
Ποικιλία
Κοτσιφάλι, Μανδηλαριά
Γευστικό Προφιλ
Ζωντανό κόκκινο χρώμα. Ευχάριστο άρωμα γλυκών, κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και φράουλα.’Ηπια γεύση με απαλές ταννίνες, καλή οξύτητα, πολύ καλή ισορροπία και αρωματική επίγευση.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Κόκκινα Φρούτα
- Φράουλα
Οινοποίηση
Τα σταφύλια επιλέγονται με το χέρι και στη συνέχεια ψύχονται. Η σύνθλιψη και η αποβοστρυχοποιηση πραγματοποιούνται και στη συνέχεια η πολύ μαλακή διαβροχή κατά την εκχύλιση είναι το επόμενο βήμα. Οι πιέσεις κρατούνται ξεχωριστά εντελώς. Η εκχύλιση γίνεται για 1 εβδομάδα με ταυτόχρονη έναρξη αλκοολικής ζύμωσης. Η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα με επιλεγμένα στελέχη ζυμομύκητα σε μέγιστη θερμοκρασία 25C.