Cabernet Sauvignon
Οίνος Ερυθρός, Ξηρός
Η δημοφιλέστερη ερυθρή ποικιλία, η οποία, έχοντας ως αφετηρία την περιοχή του Bordeaux εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. Το Cabernet Sauvignon αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το μικροκλίμα της Μακεδονίας.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ποικιλία
Cabernet Sauvignon
Γευστικό Προφιλ
Πυκνό βαθυκόκκινο χρώμα. Πλούσιο μπουκέτο από ώριμα κόκκινα φρούτα, φραγκοστάφυλου, δαμάσκηνου, κερασιού, αλλά πράσινης πιπεριάς, πλαισιωμένα κομψά με αρώματα παλαίωσης, όπως καπνός και πιπέρι. Ισορροπημένο, με πλούσια δομή, έντονο χαρακτήρα και επίγευση μεγάλης διάρκειας.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Φραγκοστάφυλο
- Δαμάσκηνο
- Κεράσι
- Πράσινη Πιπεριά
- Καπνός
- Πιπέρι
Οινοποίηση
Τυπική ερυθρή οινοποίηση με εκτεταμένη εκχύλιση και προσεκτική αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία από επιλεγμένους σακχαρομύκητες. Μηλογαλακτική ζύμωση με συνεχή ανάδευση των λεπτών οινολασπών ώστε να πάρει βελούδινη υφή. Στη συνέχεια ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.